Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Мавпи-футболістки

Дитяча казка: Мавпи-футболістки
 

Якось дві мавпи знайшли у кущах футбольний м’яч. Спочатку вони довго сперечалися, яка з них перша його побачила, потім гралися удвох. Врешті, мавпам набридло грати, і одна з них запропонувала влаштувати в африканському лісі футбольний матч.

- Уявляєш, команда мавп проти, наприклад, команди носорогів? Спритні мавпи забивають голи один за одним, а громіздким носорогам лишається змиритися з поразкою! А ми, мавпи, молодці, футболістки-чемпіони!

- Ні, носороги – погані суперники. По-перше, вони лише здаються неповороткими, а по-друге, раптом вони проб’ють своїм рогом м’яч, тоді ніякого футболу не буде, - заперечила інша мавпа.

Тоді перша мавпа запропонувала позмагатися з командою зебр.

- Та ні! Футбольний м’яч сам схожий на зебру – ще загубимо його між зебрячих смуг! – заперечила інша мавпа.

- Може, ще скажеш зі слонами грати у футбол? – почала кривлятися перша мавпа. – Я вже уявляю, як команда слонів бігає по полю, ненароком розчавлюючи мавп, наче м’ячики!

Ще трохи подумали мавпи та вирішили запросити до матчу команду бегемотів.

- А що? Вони хоч і великі, але неповоротливі та повільні, - розмірковували мавпи. – Заб’ємо їм десять голів один за одним, і ми, мавпи, молодці-і-і, футболістки-чемпіони!

Бегемоти погодилися грати з мавпами у футбол і зібрали команду. Того ж дня було призначено футбольний матч. Команда мавп готувалася святкувати перемогу, навіть, запаслася для цього бананами.

Однак мавпи не знали, що бегемоти лише здаються повільними та неповоротливими. На справді, вони можуть бути досить швидкими, якщо захочуть. До того ж, під час матчу мавпи сперечалися між собою, не слухали капітана команди, бо кожна з них вважала себе найрозумнішою. Тому команда мавп змагалася не з суперником, а між собою. А ось бегемоти були згуртованими, слухали капітана та думали, як краще дістатися воріт суперника. Не дивно, що врешті команда бегемотів виграла, забивши мавпам десять голів.

Мавпи так засмутилися, що не дивлячись поїли банани разом зі шкурками. Вони не зрозуміли, чому програли. А потім одна з тих мавп, що знайшли футбольний м’яч, сказала:

- А все ж-таки, ми, мавпи, молодці, футболістки-чемпіони! Якби не ми, то не було б ані цього м’яча, ані матчу!

І в цьому мавпи мають рацію.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.