Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Чарівний ліхтарик

Дитяча казка: Чарівний ліхтарик
 

У хлопчика Тимура був улюблений маленький песик на ім’я Бака. Якось ввечері Тимур пішов з Бакою гуляти до парку. У малого Баки не було нашийника, і Тимур всю дорогу не випускав песика з поля зору. Та раптом Бака побачив білку, що зіскочила з дерева, та з шаленою швидкістю зірвався з місця. Адже він хоч ще і цуценя, але мисливської породи.

Тимур не встиг оком моргнути, як Бака зник у невідомому напрямку. Хлопчик кинувся шукати песика, та марно. Він питав й людей, що гуляли парком, чи не помітили вони маленького рудого песика. Хтось казав, що нещодавно тут його бачив, але поки Тимур роздивлявся те місце, Бака біг далі. Скоро песик і сам зрозумів, що загубився. Він почав тявкати, але втік так далеко, що Тимур його не чув.

Хлопчик шукав Баку дотемна, але так і не знайшов. Розгублений, він йшов парком, і навіть забув, що його батьки вже хвилюються, чому він не йде додому.

Тимур зупинився біля незвичайного дерева. Вже була осінь, на всіх деревах листя пожовкло або опало, а це дерево залишалося зеленим, мов влітку. Раптом з гілки дерева на плече хлопчику сіла довгохвоста бабка. «Дивно, вже давно осінь, а тут бабки літають», - здивувався хлопчик.

- А я не бабка, я – паркова фея, - сказала дивна комаха людською мовою. – Я дізналася, що в тебе сталося лихо – ти загубив свого песика. Я допоможу. У мене є чарівний ліхтарик, у світлі якого буде видно сліди твого Баки. Але нікому про мене не розповідай.

Тимур дуже здивувався, але він так хотів скоріше знайти песика, що був ладен повірити у такі дива.

- Допоможи, будь ласка, – попросив хлопчик.

Паркова фея посвітила в темряві своїм чарівним ліхтариком. В його світлі Тимур добре побачив відбитки слідів песика Баки.

Тимур побіг за Парковою феєю та ї ліхтариком, і дуже швидко вони знайшли Баку. Виявилося, що той впав в невелику яму та там і заснув, втомлений перегонами. Рудого песика складно було помітити в купі жовтогарячого листя. Втім, чарівний ліхтарик легко з цим впорався.

Тимур подякував Парковій феї. Втомлений, але заспокоєний, з Бакою на руках він вирушив додому.

На початку парку хлопчика зустріли схвильовані батьки, які вже кинулися його шукати. Тимур розповів, що сталося, але про допомогу Паркової феї промовчав.

- Синку, ніколи більше так не роби, - посварив Тимура тато. – Треба було повернутися додому, і ми б разом вирушили шукати Баку.

- А якби ти сам загубився? – запитала налякана Тимурова мама.

Тимур спочатку хотів сказати, що тоді б чарівний ліхтарик допоміг його відшукати, але натомість пообіцяв:

- Я більше так не буду.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.