Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Дід Мороз захворів

Дитяча казка: Дід Мороз захворів
 

Діти та дорослі готувалися до святкування Нового року. Готувалися й Дід Мороз та його помічники. Вони прикрасили новорічну ялинку, складали подарунки для дітей, перевіряли, чи в порядку санчата та одяг Діда Мороза.

Усі чекали на свято. Усі, окрім злих Баби Яги та Водяного, які мешкали у тому ж казковому лісі, де Дід Мороз.

Баба Яга та Водяний дуже не любили свят, їм не подобалося, коли діти радіють та сміються. Тому вони хотіли зіпсувати святкування Нового року. Спочатку Баба Яга та Водяний стягнули у Діда Мороза годинник, щоб той не знав, коли йому їхати до дітей. Потім вони намагалися поцупити усі подарунки. Та у них нічого не виходило, адже Дід Мороз та його помічники – гноми, щоразу ловили їх «на гарячому» .

Баба Яга та Водяний все одно розмірковували, як зіпсувати свято. Ось Водяний запропонував:

- Треба, щоб Дід Мороз застудився. Тоді він точно не поїде до дітей з подарунками. А коли одужає, то й Новий рік давно настане.

- А як же він застудиться, якщо він холоду не боїться? – запитала Баба Яга.

- Зате він гарячого боїться, - пояснив Водяний. – Ось ми непомітно замінимо його чоботи на схожі, але з підігрівом. Ноги Діда нагріються і він застудиться!

Так і вирішили зробити. Вночі Водяний тихенько підкрався до будинку Діда Мороза. Чоботи дідуся стояли біля порогу, поки він спав. Водяний підмінив їх чоботами з підігрівом і втік.

Вранці Дідусь Мороз не помітив підміни та взувся. Зовсім скоро йому стало спекотно, він увесь почервонів. Дід Мороз покликав помічників гномів та сказав:

- Друзі, я, певно, захворів. Якщо не одужаю до Нового року, доведеться вам самим розвозити подарунки діточкам.

Дід Мороз зняв шкідливі чоботи, приліг на ліжко. Йому стало трохи краще, та все одно він почувався погано – чоботи вже встигли наробити лиха.

Втім, гноми не збиралися залишати все як є. Вони почали лікувати Діда Мороза. Спочатку вони годували його морозивом, потім вкладали його на крижане ліжко. Та Дідусю все одно було спекотно. Тоді гноми зателефонували брату Діда Мороза – Санті Клаусу, який мешкав у іншому казковому лісі. Санта Клаус порадив:

- Зробіть Дідові теплий чай с медом та лимоном.

- Теплий чай? – здивувалися гноми. – Але ж йому і так спекотно!

Санта Клаус пояснив, що теплий чай з медом та лимоном допомагає при застуді навіть Діду Морозу та Санті Клаусу.

Гноми послухалися та напоїли Дідуся лікувальним чаєм. Дуже скоро Дід Мороз відчув себе краще та одужав. Він збирався взути свої чоботи, щоб вирушити в подорож з подарунками. Раптом він помітив, що від чобіт йде тепла пара. - Це ж не мої чоботи! - сказав Дідусь Мороз. – Вони ж з підігрівом!

Дід Мороз та гноми одразу зрозуміли, чиїх рук це справа, та в них не було часу розбиратися з кривдниками. Коли вони привітали усіх дітей та повернулися до казкового лісу, то завітали до Баби Яги та Водяного.

- За такі витівки я перетворю хатинку Баби Яги на кригу. А твоє болото, Водяний, я назавжди заморожу! – пригрозив Дід Мороз. – Ось тоді побачимо, кому з вас буде холодно, а кому спекотно!

- Ні, не треба! Ми більше не будемо! – закричали Яга та Водяний та розбіглися у різні сторони.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.