Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Різдвяна казка: Крижаний янгол

Різдвяна казка: Крижаний янгол
 

Напередодні Нового року в міському парку з'явилася крижана скульптура, яка зображала янгола. Цю скульптуру зробив і подарував місту один хороший майстер.

Крижаний малюк-янгол, який склав ручки в молитві, нікого не залишав байдужим. Діти і дорослі, що гуляли в парку, розглядали його, гладили по холодній голівці та крилам, фотографувалися з ним й загадували бажання.

Малюки довго радісно щебетали біля крижаного янгола, ставлячи батькам безліч питань: «Хто це?», «Як він сюди потрапив?», «А янгол розтане?». І тільки одна дівчинка в червоній курточці та квітчастій шапці не ставила мамі питань. Вона мовчки підійшла до крижаного ангела, обняла його та стояла так, поки її рукавички зовсім не промокли. Інші діти здивовано дивилися на дівчинку, кликали її кудись, але вона ніби не звертала на них уваги.

Цю дівчинку звали Ангеліна. Колись вона була такою ж дівчинкою, як всі. Але одного разу Ангеліна захворіла і втратила голос. Коли вона намагалася щось сказати, у неї нічого не виходило. Лікарі відповідали, що дівчинці допоможе лише диво.

Ангеліна не зовсім розуміла, що таке диво, але щодня на нього чекала. Коли в парку з'явився крижаний янгол, дівчинка подумала, що він і є - диво.

Вона разом з мамою приходила в парк до крижаного янгола щодня. Ангеліна обіймала холодну скульптуру, але зовсім не відчувала холоду. Навпаки, янгол здавався їй теплим. У цей момент дівчинка загадувала бажання. Найбільше на світі їй хотілося знову говорити.

Настав Новий рік, наближалося Різдво. І ось в Різдвяну ніч Ангеліні наснився дивний сон, ніби вона грає з малюком-ангелом в парку і розповідає йому казки. Але раптом біля Ангеліни з'явилася великий білий птах. Вона схопила шарф з шиї Ангеліни і полетіла разом з ним.

«Поклич маму», - сказав уві сні крижаний янгол дівчинці.

- Мама, - закричала, прокинувшись, Ангеліна. - Птах забрала мій шарф!

Почувши крик, мама підбігла до дівчинки, обняла її і заспокоїла:

- Не бійся, мила, тобі просто наснився страшний сон.

- І зовсім він не страшний! - заперечила Ангеліна. - Ти прийшла, і янгол був поруч.

Тільки тепер мама з донькою зрозуміли, що до дівчинки повернувся голос.

- Диво, диво! Ти знову розмовляєш! - радісно закричала мама і заплакала від щастя.

- Це крижаний янгол мені допоміг! - відповіла дівчинка.

- І твоя віра в диво, - додала мама.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».