Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Дракон і Фея солодких снів

Дитяча казка: Дракон і Фея солодких снів
 

У казковому лісі жила Фея солодких снів. Вона збирала лісові трави і ягоди, сушила їх і складала в спеціальні мішечки. Це були мішечки солодких снів. Той, хто погано спав або не міг заснути, міг прийти до Феї і взяти такий мішечок. Варто було відкрити мішечок і лягти в ліжко, і людина швидко засинала і міцно спала всю ніч.

Одного разу про Фею солодких снів дізнався злий дракон. Він придумав підступний план. Дракон вирішив вкрасти у Феї все мішечки зі снами, а потім розсипати їх над лісом і містом.

- Тоді вcі заснуть, а я нападу на місто. Коли люди прокинутися, я вже буду їх господарем! - зло засміявся Дракон.

Дракон пробрався в будинок Феї, закрив її в коморі, щоб не заважала, і почав швидко збирати мішечки солодких снів у величезний мішок.

Фея здогадалася, що лиходій Дракон захотів захопити місто. Вона підійшла до дверей комори і тихенько покликала мишку:

- Мишка-мишка, підійди до мішечків солодких снів та прогризи в одному з них дірочку.

Мишка послухалася. Як тільки вона прогризла дірочку в мішечку, то з нього один за одним посипалися сни. Вони закружляли над Драконом. Він не зміг стриматися, почав позіхати, впав на підлогу і заснув. Заснула й маленька мишка.

А Фея тим часом відкрила замок комори і звільнилася. Вона полила мишку водичкою, і та прокинулася.

- Спасибі тобі, маленька мишко! - сказала Фея солодких снів. - Ти поборола великого Дракона!

Потім Фея солодких снів покликала ведмедів, що жили в казковому лісі, і вони віднесли сплячого Дракона на берег лісового озера. А Лісова Чарівниця перетворила його на велику снігову гору.

З тих пір Дракон-скеля міцно спить на березі озера. Він бачить солодкі сни, і не хоче прокидатися. А всі люди знають, що не можна шуміти біля снігової скелі, щоб не розбудити сплячого Дракона.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.