Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Яблуко, що говорить

Дитяча казка: Яблуко, що говорить
 

Жив-був маленький черв’ячок. І все у нього було добре, от тільки птахи його весь час лякали. Вони полювали на нього, хотіли з’їсти, черв’ячок ледь втікав.

«Раз втечу, два втечу, а на третій з’їдять!» - міркував черв’ячок. – «Треба щось робити».

Вирішив черв’ячок птахів налякати, щоб вони його самі боялися. Та як це зробити, коли він такий маленький, а вони такі великі? Черв’ячок знов подумав, поповз по стовбуру дерева та заліз у велике яблуко, що росло на гілці. «Заодно і пообідаю», - подумав черв’ячок і став чекати птахів.

Незабаром на гілку усілася велика ворона.

- Привіт, вороно, - сказав черв’ячок, сидячи в яблуці.

- Хто тут? – злякалася ворона.

- Ти що, не бачиш? Це ж я – яблуко, - відповів черв’ячок. Звісно, ворона не бачила черв’ячка, лише чула.

- А хіба яблука вміють розмовляти, - запитала ворона. Насправді, вона дуже злякалася і хотіла полетіти звідси, але крила її не слухалися.

- Звичайно, яблука не розмовляють. Я одне таке яблуко, що говорить, - відповів черв’ячок. Я чарівне яблуко. А скажи, вороно, чи не бачила ти тут малого черв’ячка?

- Ні, не бачила, - відповіла ворона. – Якби побачила, то з’їла б.

- Ну, як побачиш, то не чіпай.

- Чому?

- Тому що це не звичайний черв’ячок, а також чарівний. Хто його з’їсть, той перетвориться на крокодила, - пояснив черв’ячок, ховаючись у яблуці. Насправді, він зовсім не був чарівним, просто вигадав це, щоб налякати ворону.

Ворона ще більше злякалася, навіть каркнути нічого не могла. Вона нарешті зрушила з місця та полетіла подалі від цього дивного яблука.

- Лети, лети, - кричав черв’ячок їй слідом. – І пам’ятай: не чіпай цього черв’ячка, і іншим птахам скажи. Ну, хіба що хтось захоче перетворитися на крокодила.

Вороні не хотілося ставати крокодилам. Їй також не хотілося, щоб хтось з інших птахів перетворився на крокодила, бо як потім з ним жити? Тому вона полетіла та розповіла усім птахам про яблуко, що говорить.

З того часу хробака ніхто не чіпав. Всі птахи його боялися та обходили стороною. Ось так маленький черв’ячок зміг перемогти великих птахів. Це сталося тому, що він не скорився, а проявив кмітливість та сміливість.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.