Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Фонтан казок

Дитяча казка: Фонтан казок
 

Посеред міста стояв незвичайний чарівний фонтан. Замість води у цьому фонтані жили казки.

Щодня маленькі й дорослі збиралися навколо фонтану, щоб послухати нові та знайомі казочки, які з нього лунали. Сюди часто приїжджали гості з інших країн та міст, щоб на власні очі побачити таке диво. А ще гості розповідали біля фонтану свої казочки. Він запам’ятовував, а потім розповідав усім.

Усі були в захваті від Фонтану казок, окрім злої чаклунки Калюжі Болотівни. Вона давно мріяла позбавити місто від нього. Вона намагалася заплутати фонтан павутинням, напустити туди жахливих казок. Нічого в неї не виходило.

Якось вночі Калюжа Болотівна тихенько пробралася до Фонтану казок. З собою вона взяла величезний зачарований мішок. В цьому мішку був дитячий сміх. Цей сміх чаклунка цілий день збирала на дитячих майданчиках.

Чаклунка накрила фонтан мішком. Фонтан, почувши сміх, вирішив, що час розповідати казки. Так усі казки фонтану полетіли до мішку.

Калюжа Болотівна підхопила мішок, сіла на летучі граблі та полетіла до темного лісу. Вона вирішила закопати мішок із казками у лісі. Пролітаючи над озером, чаклунка випадково випустила мішок з рук. Він полетів у воду. Усі казки з мішка опинилися у озері!

Калюжа Болотівна спочатку розлютилася, а потім подумала:

- Так, навіть, краще. Не доведеться яму у лісі копати. Тепер всі казки потонули, і більше ніхто ніколи не почує жодного слова від фонтану! – реготала вона.

Вранці люди зібралися біля Фонтану казок, але скільки не чекали, так і не почули від нього казок.

- Що сталося з нашим фонтанчиком? Може він зламався? – запитували одні.

- Може він захворів або образився? – міркували інші.

Ніхто не розумів, що сталося, адже чаклунка не лишила жодних слідів.

Тоді люди вирішили наповнити фонтан новими казками. Вони один за одним розповідали біля фонтану свої казки, а фонтан їх запам’ятовував. Через деякий час він став повним, і знову став розповідати людям казки, як раніше.

Тоді ж у місті з’явилася ще одна хороша новина. Виявилося, що місцеве озеро також почало ввечері розказувати казки. Це були ті самі казки, які впустила в озеро Калюжа Болотівна.

Люди не знали, чому раптом їхнє озеро стало казковим, як фонтан, але зраділи цьому. Калюжа Болотівна, дізнавшись про ці новини, так розлютилася, що почала вимовляти всі заклинання, які знала. Від цих заклинань вона несподівано перетворилася на велику жабу. Тепер жаба Калюжа Болотівна живе в тому самому озері і щодня ввечері слухає казки, які раніше так не любила. До речі, тепер вони їй навіть дуже подобаються.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.