Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Додо з планети Гір

Дитяча казка: Додо з планети Гір
 

Команда астронавтів на чолі з капітаном Старром вирушила в нову космічну подорож. У планах було знайти планети, про які раніше ніхто не знав.

Астронавти вдивлялися в монітори свого космічного корабля і звірялися з картою Галактики. Але по дорозі їм зустрічалися тільки знайомі зірки і планети, на яких вони раніше вже бували.

Раптом один з членів екіпажу, астронавт Гріг, вигукнув:

- Дивіться, попереду планета-їжак!

Команда припала до моніторів. На їх шляху дійсно була планета, схожа на їжака. Вона ніби була покрита дрібними колючками. Дивно, але раніше астронавти з Землі ніколи не помічали цю планету.

Космічний корабель поспішив до знайденої планети-їжака. Перед висадкою члени екіпажу вивчали поверхню планети через телескопи.

Капітан виявив, що насправді планета-їжак покрита не колючками, а горами. Ще там була вода, багато води.

Нарешті, екіпаж досяг нової планети. Члени команди висадилися на берег річки і почали озиратися.

Вся планета була покрита горами - гострими, схожими на колючки однакового розміру. Між горами розташовувалися річки і озера з вузькими берегами. Проте зовсім не було жодної рослинності й живності. Уявляєте, навколо жодного деревця, жодної травинки, жодного звіра або птаха!

Раптом астронавт на ім'я Дже помітила, як за горою промайнув довгий фіолетовий хвіст.

- Дивіться, тут хтось живе! - вигукнула Дже.

Команда попрямувала туди, де щойно Дже побачила хвіст. В руках у капітана Старра був спеціальний прилад, який перекладає будь-яку інопланетну мову на будь-яку мову людей.

- Здрастуйте, ми прилетіли з планети Земля і хочемо з вами познайомитися, - сказав капітан за допомогою приладу-перекладача.

- Будь ласка, йдіть. Ми не дозволимо ображати нашу планету Гір, - сказав хтось у відповідь.

- Ми зовсім не хочемо вас ображати. Ми хочемо дізнатися про вашу планету і розповісти про неї людям, - пояснив капітан Старр.

І ось з-за гори з'явився спочатку фіолетовий хвіст, а потім і весь інопланетянин. Він був фіолетового кольору, тільки великі вуха жовті. У нього був довгий ніс і маленький рот.

- Здрастуйте, мандрівники з планети Земля, - сказав інопланетянин. - Ви прибули на планету Гір. Я гірянин на ім'я Додо.

Додо розповів, що жителі його планети, гіряни, живуть в багатоповерхових будинках, які заховані в кожній горі. Вони зовсім не потребують їжі, зате п'ють багато води, якої на планеті Гір досить. Вони, як і люди, ходять в дитячий садок, в школу і на роботу. Жителі планети Гір навчилися літати на інші планети, і навіть подорожують цілими сім'ями. Але космічний корабель із Землі їх дуже налякав, тому все, крім Додо, встигли сховатися по домівках.

- На Землі ми поки не були. Так що ви нас випередили, - сказав Додо.

- А чому ми помітили вашу планету тільки зараз? Адже ми не раз подорожували в космосі, але раніше не бачили планету Гор, - запитали астронавти.

- Тому що наша планета перебуває в тіні інших планет. І тільки один раз на сто років планета Гір виходить з тіні, - пояснив Додо.

Астронавти попросили Додо сфотографуватися з ними. Виявилося, що на його планеті ніхто не знає, що таке фотографії, хоча гіряни винайшли багато корисних приладів.

- Як же ми не додумалися вигадати фотоапарат? - дивувався Додо. - Ось тепер зробимо такий прилад!

Додо запросив астронавтів подивитися, як живуть гіряни. Але виявилося, що повітря планети Гір не підходить для людей, а запаси свого повітря у астронавтів закінчувалися. Тому їм довелося прощатися з Додо.

- Нам час, Додо, спасибі тобі за знайомство і розповідь про планету Гір. Прилітайте до нас на планету Земля! - сказав Старр.

Додо попросив трохи почекати і втік. А коли повернувся, то в руках у нього було два прилади, схожі на планшети.

- Це і є планшети, - пояснив Додо. - Тільки не прості, а космічні. - Ось вам один з них. Коли ви повернетеся додому і увімкнете його, то зможете зв'язатися зі мною. Тоді я влаштую вам відео-екскурсію по своїй планеті, а ви покажете Землю гірянам. Буду чекати дзвінка!

Команда астронавтів взяла планшет і поспішила повернутися на космічний корабель.

Дорога додому була недовгою, тому що їх корабель був найшвидшим.

Повернувшись, команда Старра включила планшет, який дав Додо. На екрані вони побачили свого інопланетного друга.

- Вітаю, радий вас бачити! - сказав Додо. - Звістка про ваше перебування на планеті Гір вже облетіла всю нашу планету. Давайте і ви швидше розкажіть про нас людям!

Так, завдяки зустрічі з Додо, жителі планети Земля і планети Гор дізналися один про одного.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.