Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Принцеса Крижинка

Дитяча казка: Принцеса Крижинка
 

Посеред казкового лісу стояв Крижаний замок. Він був надзвичайно красивим та величним. Сонячні промені грали на його стінах та даху, наче різнокольорові ліхтарики. Стіни, вікна та сходи були прикрашені такими чудовими візерунками, наче їх робив найкращий майстер у світі.

В Крижаному замку жила прекрасна Принцеса Крижинка, яка була дуже нещасною через свою самотність. Ніхто і ніколи не приходив до неї в гості, адже замок був таким холодним, що жоден теплий одяг не врятував би гостей від швидкого замерзання.

Водночас Принцеса Крижинка не могла надовго полишати свій замок, адже тоді б вона розтанула. Тому в неї зовсім не було друзів.

Якось Принцеса Крижинка попросила Чаклунку Зиму:

- Зимонько, зроби, будь-ласка, так, щоб Крижаний замок не був таким холодним. Я так мрію, щоб до мене приходили гості!

- Але ж тоді люди розтоплять Крижаний замок своїм теплом! А якщо замок зникне, то і ти можеш загинути! – відповіла Принцесі Чаклунка Зима.

- Нехай я і розтану, але перед тим встигну порадіти життю та поспілкуватися з людьми, - сказала Принцеса Крижинка. – Немає мені щастя у цій крижаній самоті!

- Ну, добре, - погодилася Зима, - будь по-твоєму.

Чаклунка Зима загула вітрами, посипала снігом та начаклувала, щоб Крижаний замок став теплішим.

Люди побачили, що зовні Крижаний замок став іншим. Він вже не виблискував так яскраво на зимовому сонці. Його вікна та стелі втратили гарну форму, проте, Принцеса Крижинка вже не виглядала такою сумною, а усміхалася усім з ганку.

- Принцесо, що сталося з Крижаним замком? – запитали люди.

- Він став теплішим, і більше не може нікого заморозити, тому запрошую вас у гості.

Люди з цікавістю почали заходити до Крижаного замку. Дійсно, тут тепер було не холодніше, ніж на вулиці. Гості з цікавістю розглядали замок та розпитували Принцесу Крижинку про її життя.

Та ось Крижаний замок почав танути. Краплі води з’явилися на його стелі та стінах. Незабаром на місці Крижаного замку з’явилася величезна калюжа!

- Принцесо Крижинко! А як же ти! Ти ж загинеш без свого Крижаного замку! – злякалися люди.

Принцеса стала блідою, але на її обличчі все одно була усмішка. Люди зрозуміли, що скоро вона почне танути, і стали думати, як її врятувати.

Чаклунка Зима любила Принцесу Крижинку, тому не могла дозволити, щоб та загинула. Зима загула вітром просто у бік калюжі, яка раніше була Крижаним замком. Після цього калюжа замерзла та перетворилася на Крижане озеро.

Відчувши холод, Принцеса Крижинка перестала танути і знову стала рум’яною та бадьорою.

Тепер Принцеса Крижинка живе в сніговому будиночку біля Крижаного озера, який для неї побудували люди. Разом зі своїми новими друзями вона щодня катається на крижаній ковзанці, що не тане навіть влітку.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.