Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Ліпуни з Пластилінії

Дитяча казка: Ліпуни з Пластилінії
 

В казковій країні Пластилінії, серед паперових лісів жили-були ліпуни. На вигляд усі ліпуни відрізнялися один від одного: хтось був схожий на звичайну або фантастичну тварину, хтось – на чоловічка, а хтось– на монстрика. Втім, усі ліпуни товаришували один з одним та весело проводили час разом. Наприклад, ліпуни-чоловічки каталися на ліпунах-конях, а ліпуни-монстрики грали у схованки з ліпунами-їжачками. У ліпунів була одна особливість – всі вони були тендітними, тому ставилися один до одного з обережністю.

Спочатку в Пластилінії жило небагато ліпунів, але з часом їх ставало все більше. Усім тут вистачало місця, і ліпуни раділи новим мешканцям.

Ось одного дня в Пастилінії знову з’явився новий ліпун. Він був схожий на велетня-монстра з зеленими руками, жовтими очима та червоними зубами. Спочатку мешканці Пластилінії зраділи новому ліпуну. Вони стали з ним вітатися, запитали його ім’я. Натомість, ліпун-велетень заричав, почав розмахувати своїми зеленими руками та наступати на все, що зустрічалося на його шляху. Паперові дерева повалилися, а у деяких ліпунів відклеїлися ручки та ніжки.

- Зупинись, монстре! – кричали ліпуни. – Ти можеш усіх нас розчавити!

Та велетень, наче, їх не чув. Він продовжував руйнувати все навколо. Та ось ліпуни стали близько один до одного, взялися за руки, за лапи та за копита (що у кого було), і зробили пластилінову стіну. Потім вони почали насуватися на велетня-ліпуна і повалили його в глибоку яму.

Від падіння велетень в ямі став схожим на великий різнокольоровий млинець. А ліпуни збирали свої відліплені ніжки та ручки на полі битви та намагалися допомогти один одному приліпити все на місце.

В цю мить в країні Пластилінії з’явився добрий чарівник, який створював усіх ліпунів. Він швидко полагодив постраждалих тваринок, чоловічків та монстриків. Потім він витягнув велетня-ліпуна з ями та поставив поруч з іншими ліпунами.

Усі спочатку дуже злякалися поверненню злого монстра, але чарівник сказав:

- Більше не бійтеся, тепер ніхто вас не образить. Ви разом перемогли велетня-монстра, претворивши його на добрий ліпун-млинець. Навіть чарівник вам не знадобився. Жоден злий ліпун більше не з’явиться в Пластилінії, тому що навіть маленькі тендітні створіння здатні перемогти злого велетня завдяки своїй дружбі. Дружба може бути головною силою та найсильнішими чарами.

Життя в країні Пластилінії знову стало веселим та мирним.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.