Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Крутько-Незасинайко

Дитяча казка: Крутько-Незасинайко
 

У мами-собачки було троє синочків-цуценят – біленький Сонько, чорненький Хвалько та руденький Крутько. Цуцик Сонько отримав своє ім’я тому, що він дуже любив поспати. Навіть сонечко, що зранку лоскотало його за носик, не завжди могло його добудитися. Цуцик Хвалько звався так тому, що голосно гавкав на весь двір, вихваляючись, який він вже дорослий. А Крутько отримав своє ім’я за те, що був вертлявим і непосидючим песиком.

Від самого ранку цуценята Сонько, Хвалько та Крутько бігали, веселилися, ганяли в м’яч, гавкали на котів та ворон, граючись з ними. На вечір усі вони дуже втомилися, навіть Крутько, хоча він не подавав вигляду. Ось мама-собачка покликала своїх цуценят вечеряти та вкладатися спати.

- Ура, підемо спати! – радів Сонько.

- Зараз відпочинемо, а вранці знову побіжимо гратися! – голосно гавкав Хвалько.

- Ні, я не буду спати! – сказав песик Крутько, - Мамо, я зовсім не втомився!

Цуценята повечеряли, вмилися, почистили зубки, та мама покликала їх у ліжечка.

Сонько першим вмостився, укутався ковдрою та чекав, поки мама розповість їм колискову-казочку. Хвалько також вмостився у своє ліжко. Лише Крутько підстрибував навколо ліжка - то лягав, то підводився, заважаючи мамі розповідати казку.

- Мамо, я трошки пограю, а потім буду спати. Я ще зовсім не втомився, - сказав Крутько сонним голосом. Насправді, він дуже втомився, але так боявся пропустити щось цікаве навколо, що сон здавався йому нудним заняттям. За це мама інколи жартома називала його Крутько-Незасинайко.

Мама-собачка обійняла Крутька та відповіла:

- Синочку, якщо ти будеш гратися, то заважатимеш спати своїм братикам. Давай ти трошки полежиш, послухаєш разом з ними колискову казочку, а потім подивимось, що буде.

- Ну, добре, - відповів цуцик Крутько. – Йому не хотілося засмучувати маму. «Ось мої братики заснуть, а я попрошу в мами ще трохи погратися», - вирішив песик.

Мама почала розповідати колискову казку. Це була казка про те, як сон шукав собі домівку. Спочатку він зазирнув у віконце до людей, які вечеряли, та зрозумів, що це не його домівка. Потім він побачив у віконці бабусю, яка в’язала онуку шкарпетки, і також вирішив їй не заважати. А потім він побачив у віконці маленьку дівчинку, яка дуже хотіла спати, але плакала, і тому заважала собі заснути. Тоді сон вирішив заспокоїти дівчинку. Вона заснула, а сон, нарешті, знайшов свою домівку.

Коли мама-собачка завершила розповідь, вона подивилася на своїх маленьких цуценят. Сонько та Хвалько тихенько лежали у своїх ліжечках, вони вже засинали. А ось Крутько вже міцно спав у ліжечку.

- Навіть непосидючим та вертлявим цуценятам треба добре відпочивати. А інакше, звідки в них будуть сили, щоб крутитися та бігати? - сказала мама, поправивши Крутьку ковдру.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Сукня Королеви Зими

На честь Нового року Королева Зима влаштувала у своєму замку святковий бал. Серед запрошених були усі її друзі – Мороз, Хурделиця, Крижинка та багато інших. Також Королева Зима відправила запрошення на бал мешканцям Королівств Весни, Літа та Осені.

Дитяча казка: Безлад-Загубишко

Жив-був на світі маленький гномик Мік. В усьому він був хороший, та була у Міка погана звичка – він дуже не любив прибирати свої речі та іграшки. Так вони й лежали, розкидані по кімнаті.

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.