Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Жаба та чарівний камінець

Дитяча казка: Жаба та чарівний камінець
 

Жила-була в пустелі ящірка. Вона мала гарну вдачу, була розумною, веселою й чуйною, тому у неї було багато друзів. Усі мешканці пустелі любили та поважали її. Усі, окрім плямистої жаби. На відміну від ящірки, у жаби був кепський характер. Жаба була злою буркотливою скнарою, була невихованою, тому ніхто не хотів з нею дружити. Однак плямиста жаба заздрила ящірці і звинувачувала її в своїй самотності.

«Ця ящірка позабирала собі усіх друзів, мені жодного не лишила», - буркотіла жаба. – «Добре їй бути милою ящіркою, а от якби вона народилася отруйною змією, то я б подивилася, хто захотів би з нею товаришувати».

Думала жаба, як напакостити ящірці, але нічого не йшло на думку. Та раптом жабі вперше в житті надзвичайно пощастило – вона знайшла в пустелі чарівний камінчик. На ньому було написано: «Хто мене знайде, для того виконаю два бажання».

Жаба дуже зраділа такій знахідці. Перше, що їй спало на думку – попросити у чарівного камінчика перетворити ящірку на змію.

Жаба підкралася до ящірки, ховаючи за спиною камінчик, та промовила:

- Хочу, щоб ця ящірка стала отруйною змією!

Камінчик заблищав, а через мить ящірка дійсно стала змією. Вона перелякано повзла по землі, намагаючись зрозуміти, що відбувається.

- Ось, тепер подивимось, ящірко-змійко, хто з тобою захоче дружити. Адже ти тепер отруйна! – квакаючи, реготала плямиста жаба.

- Ну, тоді утікай, якщо зможеш! – сказала ящірка-змія. – Ти будеш першою, кого я вкушу.

Налякана жаба кинулася тікати, а зачарована ящірка, сміючись, швидко наздоганяла її. Тут жаба схопила свій чарівний камінчик та промовила:

- Хочу, щоб змія знову стала ящіркою!

Камінчик заблищав. Тієї ж миті поруч з жабою опинилася ящірка, на яку перетворилася змія.

- Ох, встигла, - раділа жаба.

- А тепер розкажи мені, жабо, що це було?

Жаба розповіла ящірці, як знайшла чарівний камінчик, і що так сильно не любила ящірку, що вирішила її перетворити на отруйну змію.

- Ой, яка ж ти дурна, жабо! – сміялася ящірка. – Витратила чарівний камінчик на таку погану справу. Краще б ти у нього попросила, щоб він навчив тебе стати добрішою і краще себе поводити, тоді і друзі б в тебе з’явилися. Гарні бажання здійснюються та примножуються, а від поганих усім лише гірше. До речі, у отруйних змій також бувають друзі.

Жаба взяла чарівний камінчик і сказала:

- Хочу стати добрішою!

Однак камінчик більше не блищав. В нього було всього два бажання для жаби, а вона їх використала. Жаба з відчаю кинула камінчик в кущі, а потім дістала його, взяла олівець та дописала: «Загадуйте лише добрі бажання».

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Сукня Королеви Зими

На честь Нового року Королева Зима влаштувала у своєму замку святковий бал. Серед запрошених були усі її друзі – Мороз, Хурделиця, Крижинка та багато інших. Також Королева Зима відправила запрошення на бал мешканцям Королівств Весни, Літа та Осені.

Дитяча казка: Безлад-Загубишко

Жив-був на світі маленький гномик Мік. В усьому він був хороший, та була у Міка погана звичка – він дуже не любив прибирати свої речі та іграшки. Так вони й лежали, розкидані по кімнаті.

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.