Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Порятунок Бірюзової планети

Дитяча казка: Порятунок Бірюзової планети
 

Капітан Старр і його команда астронавтів знову вирушили в космічну подорож. Як завжди, у них було важливе завдання - перевірити карту Галактики, позначити нові планети, які зустрінуться на шляху.

Космічний корабель рушив уперед. На моніторах виднілися зірки і планети, відмічені на карті Галактики. Наступною планетою повинна стати Бірюзова. Вона отримала свою назву не дарма - якщо подивитися на неї через телескопічні прилади, то в космосі вона виглядає бірюзовою кулею. Але на моніторах космічного корабля команда Старра побачила зовсім іншу планету. Тільки за формою вона нагадувала Бірюзову, але її колір був сірим.

- Що це? - запитав капітан Старр. - Можливо, нам зустрілася абсолютно нова планета. Але куди ж зникла Бірюзова?

Ніхто з членів екіпажу не міг дати відповіді. Команда Старра вирішила висадитися на загадковій планеті, щоб з'ясувати обставини.

На космодромі астронавтів Землі зустрічали інопланетяни - мешканці загадкової планети. Вони були дуже схожі на людей, тільки набагато вище нас зростанням. Місцеві інопланетяни виглядали блідими, худими і сумними.

- Здрастуйте, ми прилетіли з планети Земля. Ми шукали бірюзову планету, але знайшли вашу. Скажіть, як називається ваша планета? Чи потрібна вам допомога? - запитав капітан Старр за допомогою приладу-перекладача, який перекладає з будь-якої інопланетної мови на будь-яку мову людей.

Інопланетяни привіталися з екіпажем і відповіли:

- Ви перебуваєте на Бірюзовій планеті. Раніше вона виглядала в космосі як куля бірюзового кольору, оскільки майже вся була вкрита найчистішої водою. Але нещодавно у нас трапилася біда. На нашу планету напали роботи-пірати. Через невидимі космічні труби вони забрали у нас майже всю воду. Без води на Бірюзовій планеті загинуло багато тварин, птахів і рослин. Жителям майже нічого їсти і пити. Осушена Бірюзова планета стала сірою кулею в космосі. Скоро роботи-пірати повернуться, щоб забрати у нас останню воду, і тоді ми загинемо. У нас немає зброї проти них.

- А навіщо роботам-піратам вода? - запитав сержант Гріг, член екіпажу астронавтів.

- Вода потрібна їм, щоб створити власну планету, а потім захопити всю Галактику!

- Ми не кинемо вас в біді, - відповів екіпаж капітана Старра. - Ми зв'яжемося з Землею, з нашими кращими астронавтами і вченими, і вони допоможуть зупинити роботів-піратів!

За допомогою космічного планшета Старр зв'язався з космічною станцією на Землі і розповів про те, що відбувається на Бірюзовій планеті. Вчені з Землі знали про роботів-піратів.

- Роботи дуже бояться високої температури - нагрівання. Від цього вони починають плавитися і розпадаються на частини, - відповіли вчені. - І хоча Бірюзова планета знаходиться не під тим Сонцем, що наша Земля, але їх Сонце таке ж величезне і гаряче.

- Ми всі повинні взяти дзеркала, впіймати сонячне проміння і направити його на роботів. Тоді вони почнуть нагріватися і розплавляться! - вигукнув Старр.

Незабаром всі почули важкий звук кроків. Це наближалися роботи-пірати. Але сотні дзеркал вже були напоготові. Астронавти разом з інопланетянами Бірюзової планети направили їх на армію роботів-піратів.

Роботи стали плавитися і розвалюватися на частини. Коли всі вони були переможені, один з жителів Бірюзовій планети помітив карту, яка випала з кишені одного з роботів-піратів.

- Дивіться! – на цій карті – схема невидимих космічних труб, по яких роботи забирали нашу воду! - вигукнув інопланетянин.

Із знайденої карти стало ясно, куди роботи-пірати сховали воду. Через свій супер-телескоп капітан Старр розгледів в космосі величезну кулю, наповнену водою. Ця куля, за задумом роботів-піратів, мала стати новою зловісною планетою. А ще на мапі була відзначена секретна кнопка, яка включала кран. Ця кнопка знаходилася на руці того самого робота, біля якого знайшли карту.

За допомогою космічного комп'ютера капітан Старр виправив кнопку так, щоб при її натисканні вода поверталася на Бірюзову планету.

Незабаром річки, озера, моря та океани на Бірюзовій планеті наповнилися водою. На планеті знову почалася щасливе життя.

- Друзі, дякую вам за наше спасіння, - сказали інопланетяни екіпажу капітана Старра. - Передайте привіт планеті Земля і бережіть воду!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.