Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Скарби острова Дракона

Дитяча казка: Скарби острова Дракона
 

Піратський корабель борознив хвилі Великого океану. Розбійники дивилися в свої підзорні труби в пошуках кораблів мандрівників або торговців. Однак на їхньому шляху вже давно не зустрічалися ні кораблі, ні земля.

- Ймовірно, ми збилися зі шляху, - сказав капітан піратів Бородач, розглядаючи стару пошарпану карту. - Побий мене грім! Ми прямуємо у відкритий океан!

- Тисяча акул! - лаялися пірати, - тепер ми всі загинемо!

Один з піратів на ім'я Джон помітив за бортом стару пляшку, яка хиталася на воді. Він розгледів пляшку через підзорну трубу і побачив, що в ній лежить записка.

За допомогою рибальських снастей пірат Джон виловив пляшку, дістав записку і закричав:

- Я знайшов карту скарбів! Вони на острові Дракона.

- Ух ти, морський чорт! - зраділи пірати.

- Рано радієте, - зупинив їх капітан Бородач. - Як же ми знайдемо цей острів, якщо самі заблукали в океані?

Але задоволений Джон показав їм знайдену карту. З карти було зрозуміло, що зараз корабель знаходиться в зоні сильної течії. Саме тому він збився зі шляху, і саме це протягом принесло до його борту пляшку з секретом. Тепер капітану піратів стало зрозуміло, куди, навіщо і з якою швидкістю рухатися!

- Йдемо на всіх вітрилах! - вигукнув Бородач.

Незабаром екіпаж піратського корабля побачив через підзорні труби острів Дракона. Карта вказувала, що скарби перебували в печері.

Пірати легко знайшли печеру. Кожен з цих розбійників уже подумки ділив скарб і думав, як перехитрити всіх інших. Але яке ж було їх здивування, коли замість скринь із золотом, грошима і прикрасами пірати побачили в печері клітку, в якій сидів худий блідий чоловік.

- Тисяча акул! Де наші скарби? - лаялися пірати.

- Будуть вам скарби, - сказав чоловік в клітці. - Той, хто мене звільнить, отримає багато скарбів. Але майте на увазі, що потрібно діяти швидко - адже скоро на острів повернеться Дракон, і тоді вам буде непереливки!

- Який ще Дракон? - здивувалися пірати.

- Злий Дракон, - відповів чоловік у клітці. - Адже це острів Дракона.

Пірати насторожилися. Вони боялися Дракона, але жадібність була сильнішою – всім хотілося скарбів, і побільше.

Але раптом печеру накрила величезна тінь. Це на острів повернувся Дракон.

- Пірати?! - загримів Дракон, - Тільки вас мені не вистачало! Ну ж бо, зась звідси!

Перелякані пірати кинулися врозтіч, забувши про скарби. Лише пірат Джон - той самий, що знайшов пляшку з картою, не втік. З однієї кишені він дістав пістоль, а з іншого - мушкет, і почав стріляти по Дракону.

Такого Дракон не очікував. Чи то від пострілів, чи то від злості, що його переповнювала, Дракон задимився і розсипався, перетворившись на дрібний пісок.

Пірат Джон за допомогою тесака відкрив клітку, в якій сидів бранець Дракона, і звільнив його.

- По поверненню на велику землю ти отримаєш обіцяні скарби. Попливли! - сказав чоловік, подякувавши своєму рятівнику пірата Джона.

- Але як же ми звідси виберемося? - запитав Джон, - адже наш піратський корабель давно сплив.

- Там, за печерою, захований в деревах, стоїть мій корабель, - відповів чоловік. - На ньому ми і вирушимо в дорогу.

Колишній бранець Дракона розповів пірату Джону, що його звуть король Бокаччо. Одного разу він прогулювався по океану, але шторм заніс його на острів Дракона. Дракон вирішив взяти Боккаччо в полон, щоб обміняти його на ціле королівство. Але, от біда - ніхто в королівстві поки не зміг знайти місце, де знаходиться король.

- У цих краях плавають піратські кораблі, тому я намалював карту острова і зазначив в записці, що тут є скарби. Мені потрібно було привернути вашу увагу! Але я не обманюю, тому ти, Джоне, будеш винагороджений за сміливість і за мій порятунок.

Пірат Джон і король Бокаччо повернулися в королівство. Отримавши обіцяну нагороду, Джон перестав бути піратом. Він купив собі корабель, в якому вирушив у навколосвітню подорож.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.