Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Мандрівка повітряного літака

Дитяча казка: Мандрівка повітряного літака
 

На день народження Дмитрику подарували повітряну кульку у вигляді великого барвистого літака на мотузці.

Дмитрик увесь день грався з літачком. Тягнув його за довгу мотузочку, спостерігаючи, як той літає під стелею. Потім смикав вниз, і ось – літак приземлився. Відпускав мотузку – літак вирушив в політ.

Хлопчик узяв свій повітряний літак з собою на прогулянку: подивитися, як швидко він може літати за вітром. Щойно Дмитрик залився сміхом, спостерігаючи за стрімким польотом свого літака, як вітер вихопив мотузку з кулькою з рук хлопчика. Дмитрик як не старався, та не зміг наздогнати літачок. Надто високо той злетів.

Дорогою додому та, навіть, вдома, хлопчик гірко плакав над своєю втратою. Ані інші подарунки, ані мамині слова, ані обіцянки купити нову кульку не заспокоювали Дмитрика.

Ввечері Дмитриків тато увімкнув свій комп’ютер. Раптом він покликав синочка:

- Дмитрику, йди подивися – тобі прийшов електронний лист від твого літака.

Здивований хлопчик підбіг до комп’ютера, а тато показав йому лист. Там було написано:

«Вітаю, Дмитрику. Пробач, що був вимушений лишити тебе, але вітер покликав мене у важливу мандрівку. У мене все добре. Зараз пролітаю над Європою. Мені тут дуже подобається. Бачу багато стародавніх та сучасних пам’ятників, церков, замків. Надсилаю тобі на згадку світлину, яку я зробив у місті Лондон – столиці країни Англії. На цій світлині зображений Біг Бен - височенна башта з великим годинником. Чекай від мене новин».

- Виходить, що твій повітряний літачок не загубився, а вирушив у мандрівку, - сказав тато, - Мабуть, тобі попалася не звичайна, а чарівна повітряна кулька.

Отримавши цей лист, Дмитрик більше не сумував за своїм літачком, а чекав новин від нього.

Наступного дня прийшов новий лист від повітряного літачка. Літачок повідомляв, що тепер він кружляє над Африкою. Тут дуже жарко, багато пустель. Літачок побачив тут бегемотів, слонів, жирафів, носорогів, левів, зебр та страуса, світлину якого він додав до цього листа.

Наступний лист від літачка був з Південної Америки.

«Вітаю, Дмитрику! Пролітаю над Південною Америкою. Бачу величні гори Анди, та тропічні ліси Амазонки! Відправляю тобі світлину водоспаду Анхель», - йшлося в листі.

Наступного дня в своєму листі повітряний літачок повідомив, що він кружляє над Північною Америкою. Тут він побачив Статую Свободи в Сполучених Штатах Америки. Побачив стародавнє місто індіанців в Мексиці. А ще величний Ніагарський водоспад який шумить гучніше, ніж сто літаків разом. Та більш за все його вразив Парк розваг Диснейленд з героями казок та мультиків, який обожнюють і діти, і дорослі.

«Скучив за тобою, Дмитрику, скоро чекай додому», - так цього разу завершувався лист від літачка.

Вранці Дмитрик умився, поснідав та пішов гратися зі своїми іграшками. Зайшовши у кімнату, він побачив під стелею різнокольорову кульку-літак.

- Тато, мамо! Мій чарівний повітряний літак повернувся з мандрівки! – радісно вигукнув Дмитрик.

Батьки Дмитрика усміхалися та були щасливими з того, що їх синочок так щиро вірить у дива.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.