Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Пригоди Пінгві в Африці

Дитяча казка: Пригоди Пінгві в Африці
 

Пінгвін Пінгві вирушив погостити в Африку, до своїх друзів Зебри та Носорога. А щоб не страждати від африканської спеки, Пінгві взяв з собою спеціальну валізу-холодильник, наповнену морозивом.

Друзі були дуже раді зустрічі. Зебра та Носорог запросили Пінгві побачити баобаби та пальми, а він показував їм світлини льодовиків Антарктиди. Щойно пінгвіну ставало спекотне, він ласував холодним морозивом. У валізу-холодильник Пінгві поклав багато морозива, щоб пригостити ним усіх охочих.

- Ой, як смачно, - нахвалювали холодні ласощі Бегемотик та Левеня.

- Дуже-дуже смачно, - прицмокуючи, казали мавпочки.

- Пригощайтеся! – казав Пінгві.

Самі лише крокодили насміхалися над гостинцем пінгвіна, а мавпочкам ці ласощі особливо сподобалися.

Маленька мавпа Моня прокинулася серед ночі, і подумала:

- Добре було б зараз морозива з’їсти.

Моня підвелася, пішла до валізи-холодильника, але Пінгві, звісно, міцно спав після насиченого подіями дня. Мавпочка тихенько відкрила валізу, швиденько з’їла порцію морозива, потім ще одну, потім ще… Навіть не помітила, як у валізі лишилося зовсім трохи морозива.

- Ой, а чим же завтра Пінгві буде рятуватися від спеки? – злякалася Моня своєму вчинку та побігла спати.

Зранку пінгвінчику треба було охолодитися, і він побачив, що у валізі-холодильнику стало дуже мало морозива. Йому було зовсім не шкода, що африканські друзі поласували його морозивом, поки він спав. Проте, він засмутився – це означає, що йому скоро час вертатися додому, в Антарктиду.

Пінгві подякував своїм друзям за цікаву подорож та повідомив, що ввечері літаком вирушає назад.

Біля річки пінгвіна зустріли стривожені мавпи. Вони повідомили, що маленька Моня захворіла. В неї сильно болить горло та підвищена температура.

- Раніше з нею такого ніколи не було, - схвильовано жалілися мавпи. – Що тепер робити?

- Бо раніше вона ніколи не їла так багато морозива, - відповів Пінгві. Тепер він зрозумів, де поділося морозиво з його валізи – Моні треба пити багато теплого пиття, тримати горло в теплі і цілий тиждень мовчати.

Мавпочки подякували Пінгві за пораду та побігли лікувати Моню. А хворій Моні було соромно, що через неї пінгвінчик має так швидко повертатися додому. А ще вона зрозуміла, що в усьому треба знати міру, навіть, у такий смачній справі, як морозиво.

- Одужуй швидше, мавпочко Моню, - сказав Пінгві. – Я одного дня знову завітаю до вас в гості. А ви приїжджайте до мене, в Антарктиду, - запросив пінгвін мавпочку та інших друзів.

- Обов’язково завітаємо! – пообіцяли Зебра, Носорог, Бегемот, мавпи. – Привеземо з собою банани та кокоси, щоб ти міг додавати ці плоди в морозиво.

- До побачення, друзі! – сказав Пінгві, визираючи в ілюмінатор літака. – До скорих зустрічей!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.