Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Зоряні сни

Дитяча казка: Зоряні сни
 

У казковому королівстві Снів жили гноми-сонники. Щовечора вони малювали на небі зоряними фарбами сни. Так-так, ті самі сни, які ми бачимо щоночі. Це були веселі або сумні сни, про пригоди, про тварин, про море або довгу дорогу. Гноми-сонники малювали різні сни. А коли робота була готова, місячні промінчики допомагали кожному сну знайти дорогу до людей.

Але ось одного разу в королівство Снів увірвався холодний злий Вітер. Він розсипав всі зіркові фарби і стер всі намальовані на небі сни. Тільки з одним не впорався - це був сон про сміливого лицаря, який переміг дракона.

- Ха-ха-ха! - зловтішався злий Вітер. - Тепер ніхто не засне! Всі будуть сонними і злими, просто як я!

Злий Вітер полетів, задоволений своїм злочином. Сумні гноми-сонники розгублено дивилися на свої пензлі і порожні палітри з-під зіркових фарб.

- Ох, як же люди будуть спати без наших чарівних снів? - плакали одні.

- Потрібно потерпіти, поки ми приготуємо нові зіркові фарби, - втішали їх інші.

- Але ж на це знадобиться час, - говорили треті.

Раптом один з гномів звернув увагу на єдиний вцілілий сон.

- Я знаю, що нам допоможе! - вигукнув він.

- Промінчики, за роботу! - натхненно вигукнули гноми-сонники.

В ту ж мить місячні промінчики підхопили частинки зоряної фарби, якою був намальований сон про лицаря, і понесли їх на землю.

У цю ніч всім людям снився один і той самий сон. Як ви, напевно, здогадалися, це був сон про сміливого лицаря, що переміг дракона.

«Оце чудеса!» - дивувалися вранці люди, які вирішили розповісти один одному свій дивовижний казковий сон. - «Як же таке може бути, щоб сни співпадали?» Але головне, що в ту ніч усі добре виспалися, і ніхто не став сонним і злим, як хотілося злому Вітру.

Цілий день гноми-сонники в казковому королівстві Снів готували нову зоряну фарбу. А ввечері, вони вже звично малювали на небі чарівні зоряні сни.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.