Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Мишка та цукерка

Дитяча казка: Мишка та цукерка
 

Одного ранку мишаче місто облетіла чудова новина: привезли шоколадні цукерки! Їх роздаватимуть усім охочим мишенятам і у великому, і у маленькому магазині, і навіть в кіоску. А бажаючих, звичайно, багато. Хто ж відмовиться від шоколадних цукерок?

Тому з самого ранку у великому магазині вишикувалася довга мишача черга. Адже всі хочуть цукерок. Прийшла за цукерками і мишка Моня.

- Ах, яка величезна черга! - вигукнула Моня. А потім подумала про себе: "Ні, не буду стояти в черзі. Піду я краще в маленький магазин. Напевно, там немає черги".

Але коли мишка підійшла до маленького магазину, то помітила, що черга тут ще довше, ніж у великому.

- Ну вже ні! - сказала мишка Моня. - Піду в кіоск, там вже точно немає черги. Адже всі мишки в магазинах.

По дорозі в кіоск Моня помітила, що черга у великому магазині стала менше, але це не змусило її змінити маршрут: в кіоск - так в кіоск!

Яке ж було Моніно розчарування, коли в віконці кіоску висіло оголошення: "Перерва на 5 хвилин". Звичайно ж, Моні не хотілося чекати навіть 5 хвилин, і вона вирішила повернутися у великий магазин, де черга поменше. Але коли Моня підійшла до магазину, виявилося, що він вже закритий: все цукерки скінчилися.

- Побіжу в кіоск, адже 5 хвилин вже пройшло, - вирішила Моня. Але вийшло, що і в кіоску цукерок більше немає!

Втомлена мишка Моня щосили кинулася бігти в сторону маленького магазину. "Хоч би встигнути", - думала вона всю дорогу.

Фух! Маленький магазин був відкритий, і там все ще стояла мишача черга за цукерками. Черга була довгою, але тепер у Моні не залишилося вибору. Нарешті, вона опинилася біля самого прилавка.

- Пробач, Моню, цукерок більше немає, - сказала мишка-продавчиня.

- Як це, немає? - мало не плачучи запитала Моня, - Зовсім жодної? Жодної-жодної?

- Жодної-жодної немає, - відповіла продавчиня. - Що ж ти, Монечко, так пізно прийшла, адже півдня вже пройшло. Звичайно, цукерки розібрали.

- Пі-і-і-і-і, - жалібно запищала Моня, сіла на підлогу і заплакала. Їй було шкода себе, і вона сама себе лаяла, що бігала туди-сюди, замість того, щоб трохи постояти в черзі, як інші мишки.

- Не плач, Моня, - змилостивилася над нею інша мишка, якій дісталася остання шоколадна цукерка. - А я проспала, прийшла пізно, і ось мені дісталася всього одна цукерка. Але я з тобою поділюся. Ось, візьми!

Мишка простягнула Моні половинку своєї цукерки. Моня перестала плакати і заусміхалася.

- Щиро дякую! - сказала Моня, поклавши до рота шматок шоколадної цукерки. У цей момент їй було радісно і приємно. Так, як ніби вона з'їла цілих п'ять цукерок, навіть ще радісніше і приємніше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.