Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Дід Мороз на безлюдному острові

Дитяча казка: Дід Мороз на безлюдному острові
 

Дід Мороз збирався на новорічне свято в дитячий садок. Він зібрав мішок з подарунками, сів в свої казкові літаючі санчата і вирушив в дорогу. Звичайно, люди не могли бачити цього польоту, адже Дід Мороз промовив спеціальні чарівні слова, які робили його невидимим.

Але казкова лиходійка Злюка давно задумала план, як зупинити Діда Мороза.

- Ех, ех, ех, Дідусю! Ти не потрапиш до діток на свято! Не отримають вони своїх подарунків! Стануть плакати і ридати, а я буду радіти! - придумала Злюка.

Вона випила магічне зілля, завдяки якому її дихання стало сильним: сильніше за будь-який вітер. Злюка підлетіла до літаючих саней, дунула на них і, о, жах! Санчата з Дідом Мороз почали падати! На жаль, Дід Мороз не знав чарівних слів, які могли б зупинити силу цього зілля.

І ось, літаючі санчата впали просто в океан!

Дід Мороз виринув, озирнувся і побачив перед собою берег. «Пливу туди, а там вже придумаю, що робити», - вирішив він.

Коли Дідусь Мороз доплив до берега, він зрозумів, що знаходиться на безлюдному острові. Навколо не було людей. Спочатку він взагалі нікого не помітив, але потім крізь пальми показалися мавпи. Вони перелякано дивилися на Діда Мороза. А ще на острові були папуги і бегемоти. Але що це? На березі, за кущами ховалася акула!

- Ось це так! Ніколи раніше не бачив акул, які живуть на суші! – здивувався Дід Мороз.

- Ні, я живу в океані, - відповіла раптом акула. – Просто тебе злякалася і вистрибнула. Ти хто такий?

- Я – Дід Мороз. Летів до дітей на свято, але от казкова Злюка мене зупинила. Потрібно терміново рятувати мої сани і поспішати до хлопців! – розхвилювався Дід Мороз. – Але ж всі подарунки потонули в океані! І шуба моя мокра...

- Не переживай, Дідусю Мороз, - сказали мавпи. Вони перестали його боятися. – Знімай свою шубу – під нашим пекучим сонечком вона швидко висохне. І санчата твої висохнуть!

Дід Мороз побачив, як акула витягла його сани з океану. Мавпи пригощали його бананами і з цікавістю слухали його розповідь про те, як кожен рік, напередодні Нового року, він непомітно приходить в гості до діток і залишає для них подарунки під ялинкою.

- Ну ось, друзі, мені пора! – сказав Дід Мороз. Моя шуба і сани висохли. Та й мені дуже жарко тут, боюсь, що розтану. Треба поспішати до дітей на свято в дитячий садок. Шкода, подарунків уже немає, але що-небудь придумаю.

- Почекай, Дідусю Мороз! – вигукнула одна з мавп. – Візьми наші подарунки для дітей.

І мавпи винесли Дідові Морозу величезний кошик з бананами, ківі, манго і усілякими екзотичними фруктами.

- Спасибі друзі! До зустрічі! – сказав Дід Мороз, сідаючи в свої сани.

Незабаром він знову непомітно поспішав по небу в казкових санях. По дорозі йому вдалося зв'язатися зі своїми помічниками – гномами, і вони доставили нові подарунки просто до дитячого садка. Свято в дитячому садку відбулося надзвичайно добре. Крім довгоочікуваних подарунків-іграшок діти ласували смачними фруктами. Тільки все дивувалися: чому цього разу Дід Мороз зовсім не червоний від морозу, а засмаглий, ніби повернувся з пляжу. А Злюка побачила таке свято і розтанула від злості!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».