Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Безлад-Загубишко

Дитяча казка: Безлад-Загубишко
 

Жив-був на світі маленький гномик Мік. В усьому він був хороший, та була у Міка погана звичка – він дуже не любив прибирати свої речі та іграшки. Так вони й лежали, розкидані по кімнаті.

Якось Мік збирався пограти у футбол, та ніяк не міг відшукати свій м’яч та кросівки, адже минулого разу кинув їх, де потрапило. Раптом на стільці між речей щось заворушилося.

- Що це? – налякано запитав гном Мік.

- Це я, Безлад-Загубишко. Чого це ти, сусіде, мене не впізнав, я давно живу у твоїй кімнаті.

На Міка дивилося дивне створіння, в якого тулуб та голова були створені з переплутаних між собою штанців, кофтинок та шкарпеток.

Безлад-Загубишко розповів Міку, що тут, в кімнаті, є двері в його оселю, але він їх загубив через безлад.

- Я завжди оселяюся в помешканнях, де хазяї не наводять лад в своїх речах. Наприклад, у такій, як твоя. Мені так смішно дивитися, як ти спочатку розкидаєш свої речі, а потім губиш їх та довго шукаєш! – зареготав Безлад-Загубишко. Іноді я сам заради розваги перекладаю твої речі – все одно не помітиш!

Безлад- Загубишко розповів гному, що чим більше безладу буде у кімнаті, тим більшим та сильнішим він стане, і тим менше місця залишиться для самого Міка.

- Однак зараз зі мною сталася неприємність: у твоєму безладі я загубив вхід до власної оселі, - пояснив Безлад- Загубишко.

- Спробую допомогти тобі його знайти, - пообіцяв Мік. Він зрозумів, що треба швидше позбутися цього сусіда.

Гном почав збирати свої речі зі стільців та підлоги. Чисті він складав до шафи, а брудні – до пральної машинки. Також він перебрав розкидані іграшки, викинувши поламані. Безлад-Загубишко розгублено дивився на Міка: з одного боку, він хотів знайти вхід додому, але переживав: а раптом Мік тепер завжди буде прибирати за собою.

Коли Мік завершив роботу, в його кімнаті стало затишно та просторо – більше жодного безладу. Гному це дуже сподобалося.

- То що, бачиш вхід додому? – запитав гном у свого гостя. Але того й слід розтанув.

«Мабуть, таки знайшов», - зрадів Мік та вирішив, що тепер зробить все, щоб більше не мати поруч такого сусіда. Віднині в оселі Міка завжди порядок. А Безлад-Загубишко загубив дорогу до його кімнати і тепер шукає іншу оселю, де розкидані речі та іграшки. Це, часом, не у тебе?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.

Дитяча казка: Пригоди автомобільчика

Матвійкові на честь Дня народження подарували крутезний іграшковий автомобіль. Інерційний, з великими, мов справжніми колесами. Його дверцята та багажник могли відкриватися, а якщо натиснути на кнопку, то під час руху машинка світила фарами і видавала гучне «бі-бі».