Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Магічна валіза

Дитяча казка: Магічна валіза
 

Жив-був на світі старий чарівник, і була у нього магічна валіза. Вона була наповнена чудесами та вміла виконувати бажання. Кажуть, що старий чарівник отримав магічну валізу у спадок від свого батька-чарівника, а той – від своїх батька, діда та прадіда. Варто було чарівнику відкрити магічну валізу та прошепотіти у неї бажання, як воно здійснювалося.

І ось задумав злий Дракон поцупити магічну валізу у чарівника.

«Завдяки їй я зможу підкорити собі весь світ!», - мріяв Дракон. – «Усі будуть боятися мене та захоплюватися мною!»

Якось вночі, коли чарівник спав, злий Дракон непомітно пробрався до його оселі. Він прихопив з собою довгу палицю, за допомогою якої непомітно витягнув магічну валізу через вікно.

Ледве діставшись до своєї хащі, Дракон спробував відкрити валізу. Та не тут-то було! Простий на вигляд замок ніяк не хотів відмикатися. Дракон гриз його зубами, дряпав кігтями та камінням, та нічого не виходило. А потім він щосили кинув валізу у дерево, заверещавши:

- Не відкриєшся, то я тебе з’їм!

Раптом валіза відкрилася. Злий Дракон почав зменшуватися у розмірі, а коли став розміром з гриб, магічна валіза відкрилася, наче паща бегемота, та проковтнула Дракона!

Опинившись у валізі, злий Дракон побачив навколо себе різнобарвні хмаринки та багато фей – крихітних дівчаток та хлопчиків, що літають.

- Ви хто? – запитав Дракон.

- Ці хмаринки – чудеса, а ми, феї – виконувачі бажань. Але ми виконуємо лише добрі бажання та слухаємося тільки нашого господаря – чарівника.

- Випустіть мене звідси! – заволав Дракон.

- Та ми б раді, але не можемо, - відповіли феї, - Адже чарівника немає поруч. Сидіти тепер тобі тут, поки він не знайде своєї валізи.

- А якщо він ніколи її не знайде? – запитав наляканий Дракон.

- Значить, так тому й бути, - зітхали феї, - Сам винен, навіщо взяв чуже?

Але чарівник на те й чарівник, що швидко зміг знайти магічну валізу у темних хащах.

- Випусти мене, чарівнику, - заплакав злий Дракон, - я більше так не буду!

- Звичайно, не будеш, - сказав чарівник та відкрив валізу.

Дракон чимдуж вистрибнув з валізи та побіг світ за очі. Лише через годину він зрозумів, що так і залишився маленьким, як ящірка. Потім він довго шукав чарівника, щоб попросити його повернути йому справжній зріст, але дарма. Кажуть, що старий чарівник поїхав у далекі краї до свого сина, щоб передати йому у спадок магічну валізу.

З того часу Дракон, що став маленьким, живе на озері з жабами й тепер нікому не може нашкодити. Адже добро та справедливість завжди сильніші, ніж злі наміри лиходіїв.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.