Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Морська королева

Дитяча казка: Морська королева
 

Влітку хлопчик Дмитрик з батьками відпочивав на морі. Якось ввечері вони всією родиною завітали до парку атракціонів. Вдосталь настрибавшись на батутах й нагойдавшись на каруселях, Дмитрик попросив тата виграти для нього іграшку у тирі. Тато був влучним. Серед усіх призових іграшок хлопчик обрав маленьку гумову рибку золотистого кольору.

Повернувшись додому, Дмитрик пішов спати, а рибку поклав до своїх пляжних іграшок. Раптом серед ночі хлопчик прокинувся від дивного голосу:

- Дмитрику, поклади мене у склянку з водою, будь ласка, - лунав тихенько чийсь ніжний голосок.

- Хто тут? – запитав хлопчик. Йому здалося, що це сон.

- Це я, золота рибка, - відповіла його нова іграшка.

- Як це ти розмовляєш? – здивувався хлопчик.

- Я не звичайна рибка, а зачарована. Мене зачарувала Морська королева за те, що я її образила. Без води я загину.

Дмитрик налив у склянку води та поклав туди рибку-іграшку. Тим часом, рибка розповіла йому свою історію. Нещодавно вона бавилася у морі, як раптом побачила поруч рибальський гачок. Це рибалка хотів її зловити на вудку. Замість того, щоб тікати від рибалки, нерозумна рибка непомітно причепила гачок до плаття Морської королеви. Їй здалося це веселим задумом.

Рибалка гадав, що упіймав величезну рибину, та щосили тягнув вудку, а Морська королева щосили чинила опір, не розуміючи, що коїться. Нарешті, вона відчепила рибальський гачок, а маленька риба-жартівниця плавала поруч та весело сміялася.

- Ах ти ж, мала шкодниця! – розлютилася Морська королева. – Я тебе захищаю й оберігаю, а ти наді мною насміхаєшся! За це немає тобі місця у морі!

Морська королева перетворила золоту рибку на гумову іграшку та з хвилями викинула її на берег. Там її знайшов працівник тиру і поклав на помітне місце – раптом, хтось загубив її, і знайдеться хазяїн. Втім, ніхто не цікавився рибкою, а одного дня Дмитрик чомусь обрав її в якості призу.

- Дякую, тобі за це, Дмитрику. Мені було дуже погано без води, - промовила рибка. – Випусти мене, будь ласка, завтра в море.

- А раптом Морська королева знову прожене тебе? – запитав хлопчик.

- Я попрошу у неї пробачення, і, сподіваюсь, вона мене пробачить. Адже вона любить та оберігає нас, мешканців моря. Не можна ображати тих, хто нас любить та піклується про нас! – сказала рибка.

Вранці Дмитрик з батьками пішли на море, і хлопчик непомітно випустив гумову рибку у морську воду. Раптом його іграшка перетворилася на справжню золоту рибку та хутко попливла у море.

Цього дня море було тихим та лагідним. «Мабуть, Морська королева пробачила золотій рибці», - подумав Дмитрик.

- Мамо, тато, - тихо сказав хлопчик батькам. – Пробачте мені, якщо я раптом колись вас образив. Не можна ображати тих, хто нас любить та про нас піклується.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.