Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Королева-Дракон

Дитяча казка: Королева-Дракон
 

Одного разу в Смарагдове королівство прийшла біда. Злий Дракон напав на королівство, взяв у полон його жителів та ув’язнив усіх, хто намагався йому чинити опір. Королівська армія героїчно боролася з Драконом, але він був сильніше.

- Тепер я сам стану королем Смарагдового королівства, а королева стане моєю дружиною! - зловтішався Дракон.

Тим часом Королева у високій башті свого замку й думала, як же їй перемогти Дракона і врятувати своїх підданих. Вона надсилала листи про допомогу в інші королівства, і лише в одному з них знайшовся сміливець, який був готовий битися з Драконом. Але цей сміливець був дуже далеко, а Дракон - під самими вікнами замку!

Тоді Королева згадала, що у неї є чарівна обручка. Коли вона була ще дівчинкою, обручку подарувала їй стара чаклунка.

- Ця обручка може дати тобі чарівну суперсилу. Але я так стара, що вже не пам'ятаю, як зняти чари. Можливо, ця обручка колись тобі стане в пригоді, - сказала стара чаклунка.

«Навіщо мені суперсила?», - здивувалася тоді юна Королева. - «В нашому Смарагдовому королівстві для цього є армія. А ще у нас є силачі, які кулаком можуть пробити стіну і підіймати важкий вантаж».

Але, як виявилося, в битві з Драконом армія та силачі програли. Тому Королева вдягла на палець чарівну обручку і вимовила:

- Допоможи мені стати такою сильною, щоб перемогти злого Дракона!

В цей час зовнішність Королеви стала змінюватися. Її руки і ноги перетворилися на драконячі лапи, спина вкрилася потужними шипами. Вона стала такою високою і сильною, що головою пробила дах вежі! Королева перетворилася на дракона, лише обличчя її лишилося так само прекрасним, як раніше.

- Ну, тримайся, підступний Драконищу! - вигукнула Королева-дракон.

Вона схопила злого дракона за вухо своїми сильними лапами, підняла над землею і сказала:

- Відпусти всіх моїх підданих і забирайся звідси якомога далі! І ніколи більше не попадайся людям на очі, інакше я вб'ю тебе!

Злий Дракон не очікував такої суперниці. Підібгавши хвіст, він звільнив всіх жителів Смарагдового королівства і полетів, світ за очі.

Смарагдове королівство було врятовано. Та Королева-дракон тепер була приречена назавжди залишитися в цьому образі. Адже вона не знала, як зняти чари чарівної обручки.

Тим часом під стінами королівського замку з'явився принц. Це був той самий сміливець, який приїхав з далекого Срібного королівства, щоб боротися із злим Драконом. Але шлях був довгим.

- Дякую тобі, принц, що відгукнувся на моє прохання, - сказала йому Королева-дракон. - Як бачиш, тепер я сама зможу захистити своє королівство від ворогів. Адже я не знаю секрет чарівної обручки.

- Я допоможу тобі зняти чари, - пообіцяв гість. - Секрет чарівної обручки повинен бути в одній із старовинних чаклунських книг. Я відшукаю цю книгу по всьому світу!

Сказавши це, принц вирушив в дорогу. Минув цілий рік, але він все не повертався. Королева вже втратила надію знову стати собою, а жителі Смарагдового королівства вже звикли до того, що їх Королева виглядає як дракон.

Але в один прекрасний день принц повернувся зі стародавньою книгою. Королева тільки-но завершила читати заклинання, як чарівна обручка зникла з лапи-руки, а сама вона перетворилася назад на прекрасну Королеву!

- Дякую тобі, мій рятівнику! - зі сльозами щастя на очах сказала Королева.

Принц залишився жити в Смарагдовому королівстві, і незабаром став Королем. Адже вони з Королевою покохали один одного, і вона погодилася вийти за нього заміж. Новий Король навчив королівську армію супер-сильним трюкам боротьби з ворогами. Тепер ніхто не зазіхав на Смарагдове королівство, і життя в ньому стала спокійним і щасливим.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.

Дитяча казка: Дракончик Дро та морозиво

«Морозива багато не буває», - міркував дракончик на ім’я Дро, доїдаючи восьмий кілограм холодних ласощів.

Ой, як же він помилявся! Приємне відчуття від смаку змінилося неприємним усвідомленням, що тепер у дракона зовсім не виходить випускати вогонь з пащі. І горло нестерпно боліло.