Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Як посварилися пори року

Дитяча казка: Як посварилися пори року
 

У казковому королівстві жили Король Рік, Королева Природа та їхні діти – Принцеси Зима, Весна, Осінь та Принц Літо.

Змалку усі Принцеси та Принц знали важливе правило: на вулиці їм можна гуляти по черзі. Таке правило встановила Королева Природа, та нікому не можна було його порушувати, інакше вона могла захворіти.

Зима, Весна, Літо та Осінь дотримувалися своєї черги, однак якось вони влаштували сварку:

- Хочу на вулицю! – заявила Принцеса Осінь, - Набридло чекати своєї черги!

- Зараз моя черга! – відповів Принц Літо. – А тобі час йти після мене.

- А я не хочу чекати! – заявила Осінь.

- І я не хочу чекати! – додала Принцеса Зима.

- А я не поступлюся, - сказав суворо Принц Літо. – І буду гуляти, скільки схочу!

- А я взагалі не збираюся зараз повертатися додому! – хитро сказала Принцеса Весна, заглядаючи у віконце.

Така суперечка призвела до того, що сестри та брат – пори року, вирішили один одному не поступатися. Вони усі разом вийшли на прогулянку.

Що ж тут почалося! Землю засипало білим снігом. Квіти, які ледь розпустилися, коли Весна гуляла на одинці, геть замерзли! Перелякані тварини, комахи та люди страждали то від холоду, то від спеки. Палюче сонце розтоплювало сніг, а він падав знову, та знову танув та перетворював дороги та вулиці на океан. Це був океан, в якому замість риби плавало жовте осіннє листя.

Побачивши це, Королева Природа та Король Рік розлютилися! Вони вискочили на вулицю, схопили за руки своїх доньок та сина – Зиму, Весну, Осінь та Літо, та потягли їх усіх додому.

У світі настала суцільна темрява, а Королева Природа захворіла.

- Навіщо ви порушили правило? – суворо спитав Король Рік. – Тепер через ваш вчинок мати - Королева Природа, захворіла, а все навколо може загинути! Треба швидше виправляти помилку!

- Як її виправити? – запитали налякані пори року.

- Принцесо Зимо, вдягай свою білу шубу та виходь на вулицю. Вкрий землю білим снігом та дай їй відпочити від лиха, яке ви накоїли.

Принцеса Зима зробила все, як просив Король Рік. Через три місяці вона повернулася додому.

- Тепер ти, Принцесо Весно, поспіши на вулицю. Допоможи землі прокинутися. Нехай звірі виходять зі своїх домівок, а дерева вбираються у зелене листя.

Принцеса Весна зробила свою роботу. Через три місяці вона також повернулася додому.

- Тепер ти, Принце Літо, вдягни шорти, футболку, та йди гуляти. Подаруй землі тепло, скупай її в теплих ріках та морях. Пригости землю смачними ягодами та фруктами.

Все зробив Принц Літо, і через три місяці повернувся додому.

- А тепер твоя черга, Принцесо Осінь, - сказав Король Рік. – Вдягни землю у жовтогарячу сукню. Вмий її дощами та дозволь їй ще поніжитися у теплих промінцях сонця.

Принцеса Осінь зробила свою справу та через три місяці повернулася додому.

- Що ж, тепер землю та Королеву Природу врятовано! Тепер, донечки та синочок, ніколи не сваріться, завжди дотримуйтесь своє черги.

Відтоді сестри та брат – пори року ніколи більше не сваряться та гуляють по черзі. Втім, іноді хтось з них може ненароком затриматися в дорозі. Тоді нам доводиться довго чекати на сніг взимку. Або, навпаки, гратися у сніжки на початку весни.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.