Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Казки, вірші та пісні

Серія «Кольорові казки». Жовта казка

Сонце, немов яєчний жовток, золотилося над світом. Воно випромінювало тепло і життя. По його промінчиках на землю збігали жовті курчата. Пізніше вони зодягнуться в різнобарвні зодяганки, а спочатку всі - в жовтому. Бджілка також була жовта, вона від щирого серця припрошувала до жовтого вулика й курчатко, та те не змогло до нього добратися.

Серія «Кольорові казки». Біла казка

Вчора випав перший сніг. Усе стало біле. Все біле-пребіле - нічого не впізнати. Біла курка знесла біле яйце і загубила його у снігу. Білий півень заспівав білу пісню, а вона злетіла під стріху, примерзла отам, та й зависла білою бурулькою.

Народні колядки (частина перша)

Колядки до свят для дітей серднього та старшого віку. Хоча, якщо хочете якусь із малятком вивчити, скоротіть на власний розсуд.

Вірші про Різдво

Наварив куті, узвару,
До хрещеного піду,
Там колядку заспіваю,
Щастя-долі побажаю,
Щоб було все до ладу.

Дитячі вірші про Новий рік

У нічний казковий час
Рік Новий прийшов до нас,
Він приніс свої вітання
І найкращі побажання -
І людині, і родині,
І матусі-Україні!

Казка для дітей "Зимові пригоди"

У одному будинку, в одному під’їзді навіть на одному поверсі жили дві дівчинки, дві подруги – Оленка і Улянка. Вони постійно ходили в гості одна до одної, разом гралися, разом читали книжки, а на осінь збиралися разом іти до школи. Та до осені ще довго, тому дівчатка мріють про те, як сидітимуть за однією партою напроти вчительського стола і підніматимуть руку, як їх про щось питатимуть. Коли Оленчина бабуся була не зайнята, то подружки не йшли до садочка. Бабуся пекла запашні булочки і варила солодкий кисіль, за вікном падав сніг, дівчатка цілий день могли гратися в кімнаті. Так сталося і сьогодні.

Казка про братика, сестричку, Бровка і Незника, а ще про сміливість, дружбу і працьовитість

Жили собі братик і сестричка. Жили гарно і дружно в хатині невеличкій. Хоч хатинка була маленька, але діти і мама прибирали її чистенько. Діти у мами були слухняні-слухняні і дуже чемні. Одного разу сестричка, братик і їхній друг, песик Бровко пішли до лісу по ягоди. Зайшли до лісу, а там суниці, чорниці, малинка, ожинка.

Колядки та щедрівки (частина друга)

Готуючись до новорічних свят, вам будуть потрібні колядки та щедрівки, які можна вивчити напам´ять, влаштувати маленький виступ для батьків, колядувати по сусідах та друзях.
Веселих свят!

Колядки та щедрівки (частина третя)

Тексти улюблених, знайомих нам іще з дитинства колядок та щедрівок. Ми підросли, тепер учимо їх разом із своїми діточками.

Вірші

Авторські вірші українською для маленьких та великих, для дітей та батьків.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас