Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Вчимо дитину шити: 5 важливих порад

Якщо дитина проявляє інтерес до шиття, вам неодмінно варто навчити її цьому цікавому і неймовірно корисному заняттю! Адже це не просто захоплююче хобі, яке на години займе крихітку і подарує нескінченні можливості для творчості. Шиття буде ще сильніше розвивати дрібну моторику і зорово-моторну координацію, готуючи дитину до більш копітких занять, а також тренуватиме посидючість і концентрацію.

Ментальна арифметика – чому вона важлива для дітей?

Кожна дитина може навчитися ментальній арифметиці

Певна область нашого мозку відповідає за усний рахунок (в умі). Але якщо її не розвивати, пізніше це буде зробити досить складно. Тому ментальній арифметиці вчать саме малечу, і найкращий вік для цього – від 5 до 10 років. Цей навик дасть можливість обробляти базові арифметичні обчислення дуже швидко і без використання ручки і паперу.

Тренуємо кмітливість і логічне мислення дитини

Щоб впевнено й успішно рухатися життєвим шляхом у дорослому житті, потрібно ще змалку розвивати пам’ять, увагу, логіку й мислення. Тож дбайливі батьки розуміючи це, починають замислюватися: коли та як розпочинати «мозковий штурм».

Як вибрати розвиваючу іграшку новонародженому

Ламаєте голову над подарунком новонародженому? Якщо ви тільки не вирішили зробити вибір а корить суто практичних речей, на кшталт одягу чи коляски, або постільної білизни, то напевно ваш вибір паде на іграшки для новонароджених. Але і тут не все так просто – у розмаїтті, пропонованому сучасними магазинами, навіть досвідченим дарувальникам неважко розгубитися…

Котра година? Вивчаємо час цікаво

Якщо у вашій родині настав момент, коли потрібно малечу знайомити із поняттям “Час”, не зволікайте та перетворіть вивчення годинника та календаря на захопливу подорож у часовому просторі.

Що робити, якщо ваша дитина – лівша?

До віку 3-4 років ви вже будете точно знати, лівша ваша дитина чи правша. Лише одиниці дітей здатні однаково добре управлятися обома ручками (таких людей називають амбідекстрами). І якщо ваш малюк виявився шульгою, змиріться з цим. Адже на цьому етапі його розвитку ви навряд чи зможете щось з цим зробити.

Вправи для розвитку мовлення

Мовлення – це процес використання мови, яка слугує засобом не тільки спілкування, але й мислення. Існує низка легких у використанні та дієвих вправ для розвитку мовлення. Їх можна використовувати як для корекції порушень мовного процесу, так і для його швидшого та кращого розвитку; вони будуть доцільними як для дітей, так і для дорослих. Головне – регулярність у їх використанні!

Коли дітей можна вчити зав´язувати шнурки самостійно?

Дітлахам дійсно складно навчитися зав'язувати шнурки. Цей важливий навик вимагає і чималої роботи мозку, і дрібної моторики. І якщо ви вже кілька місяців безуспішно намагаєтеся навчити малюка зав'язувати шнурки, можливо, він ще просто до цього не готовий.

Як спів може сприяти навчанню і розвитку дитини?

Спів може посприяти навчанню і емоційному розвитку дитини.

Так чи інакше, дітлахи з самого раннього віку знайомляться зі співом. Спочатку батьки співають їм колискові, потім пісеньки часто-густо зустрічаються в улюблених мультиках, а ще трохи пізніше малюк сам починає вивчати перші пісеньки. Як би там не було, та спів відіграє важливу роль у розвитку дитини.

Роль сім´ї у виборі майбутнього для своєї дитини. Чим допомогти? З чого почати?

Щоб батьки змогли зрозуміти, як допомогти своїй дитині знайти своє місце і призначення в майбутньому, вони, по-перше, повинні прийняти факт, що система освіти, як в нашій країні, так і в світі, дуже швидко і дуже драматично змінюється, а пропозиція нових освітніх продуктів на ринку неухильно зростає.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас