Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Акушерство і гінекологія - у світі абсурду

Подивіться, що відбувається, коли ми живемо неусвідомлено, автоматично, у сні, дрейфуємо. Коли питаєш пацієнтку - а чому ви так робили - хіба не помітна абсурдність того, що відбувається? Відповідь завжди здивована «не знаю, не думала, лікар сказав». Де вже тут говорити про відповідальність за свої дії, своє здоров´я, свою дитину, - коли людина навіть побачити, що з нею відбувається, не хоче. Про яке материнство можна говорити?

Виховуємо здорових їдців: привчіть дитину правильно харчуватися

Всім відомо, що простіше прищепити дитині, що називається, «з молодих нігтів» хороші звички, ніж потім все життя боротися з поганими. Але нам деколи так не вистачає терпіння і елементарних знань, що ми мимоволі пускаємо цю важливу справу на самоплив, наївно вважаючи, що дитина «коли зголодніє - сама зрозуміє», як треба складати свій раціон. А раптом не зрозуміє? Або коли зрозуміє, здоров´ю вже буде завдано значної шкоди?

Серйозні наслідки «жіночих хвороб»

Будь-які скарги в області «жіночих органів» мають стати приводом для негайного звернення до лікаря. Наслідки халатного відношення до свого здоров’я можуть бути катастрофічними!

Активність чи гіперактивність?

«Мій малюк на одному місці не сидить і двох хвилин, навіть коли їсть за столом, все намагається втікти кудись. І так до самого весора, а потім ніяк не вкладеш спати», - розповідає мати 4-річного хлопчика.

Психологічна підтримка дитині, яка хворіє

Нажаль, наші діти не завжди веселі і здорові. Буває так, що вони хворіють. За статистикою діти 1—3 років в середньому переносять від 6 і більше гострих захворювань на рік. І кожна хвороба вибиває зі звичної колії і малюка, і батьків, тому що змінюється ритм усього життя, з’являються нові проблеми.

Депресія після пологів? Сподіваємося, що ні!

На тему післяпологових депресій написано так багато літератури, що я навіть сумнівалася, чи варто взагалі писати на цю тему і чи зможу я розповісти щось нове? Вирішила, що все-таки спробую. Отже, сьогодні будемо ставити собі діагноз: що зі мною? Післяпологова депресія? Втома? Невроз? Все разом?

Шкода від модних дієт

Забудьте про «новомодні» дієти, якщо дійсно хочете схуднути і закріпити цей результат. Інакше можете угробити своє здоров´я! Консультація лікаря дієтолога.

Харчування при хронічних захворюваннях жовчного міхура, печінки, підшлункової залози (дієта № 5)

В останні роки спостерігається зростання кількості хворих з функціональними розладами органів харчування. І найчастіше страждають діти. Це функціональна диспепсія (ФД), дисфункція жовчовивідних шляхів та синдром запаленого кишечника. А також значно підвищилася кількість хворих дітей, які страждають від хронічних гастро дуоденітів, та підлітків з виразковими хворобами шлунку та дванадцятипалої кишки.

На прогулянку вперше в житті. Поради молодим мамам

Наші бабусі вважали, що новонародженого малюка не можна виносити на прогулянку 40 днів після народження. І в цьому було своє раціональне зерно: за народними традиціями, до того, як дитина не була охрещена, бажано було, щоб ніхто зі сторонніх її не бачив.

Чи робити щеплення дитині з алергією?

Ні для кого не здасться дивним факт того, що ризик захворіти алергічними захворюваннями в наш час набагато вищий, ніж раніше. І як говорять учені, такий факт пов´язаний з тим, що ризик захворювання інфекційними захворюваннями став нижчим. Це можна пояснити, напевно, масовими щепленнями від цих захворювань.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас