Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Будинок і все, що в ньому

В цьому розділі вы знайдете корисні поради з прибирання та утримання власного будинку, а також цікаві ідеї для інтер'єру та декору свого помешкання

5 порад як привчити дитину до порядку в шафі

Не секрет, що привчати дитину до порядку потрібно з самого раннього віку. Але як пояснити малюкові, що сорочки потрібно вішати на вішалки, а носочки складати по парах і складати в ящик? Особливо, коли в кімнаті стоїть одна величезна шафа на всіх, і малюк часом просто не може нормально дотягнутися до всього, що йому потрібно.

Про переваги і недоліки води, очищеної фільтром зворотнього осмосу

Всі ми знаємо, наскільки це важливо – піклуватися про здоров'я всієї родини. Ми намагаємося готувати найкориснішу їжу, регулярно тренуватися і добре відпочивати, щоб відчувати себе на всі 100%, і зрощуємо ці корисні звички в дітях. Але, навіть роблячи все це, ви все одно можете страждати від ще однієї загрози, яка таїться прямо у вашому будинку – неякісної води.

Щільність матеріалу постільної білизни не визначає її якість

У багатьох статтях про вибір постільної білизни ми бачимо пораду звернути увагу на кількість ниток на квадратний дюйм – тобто, щільність матеріалу, з якого вона зшита. Насправді ж все не так однозначно: велика щільність постільної білизни ще не гарантує її якість.

Ідеї дитячих новорічних светрів

М'який, теплий і красивий светр – що може бути краще для наших зим? А якщо ще светр буде з барвистим новорічним мотивом, тоді ваш малюк взагалі не захоче його знімати! Новорічний светр не тільки подарує святковий настрій, але і відмінно підійде для сімейної фотосесії, і просто для прогулянок з малюком на каток.

Як правильно доглядати за пластиковими вікнами

Пластикові вікна виготовляються з досить міцних матеріалів. У порівнянні з деревом, ПВХ не вимагає особливого догляду, фарбування і ремонту, все, що потрібно таким вікнам – це регулярний огляд і чистка кожні півроку. І в цій статті ми поговоримо про те, як правильно доглядати за пластиковими вікнами.

Чи потрібне ортопедичне взуття здоровим дітям?

Як правило, спеціальне ортопедичне взуття призначають дітям, у яких вже є патології опорно-рухового апарату. У таких випадках ортопед призначає вид і тривалість носіння ортопедичного взуття, щоб закріпити результат, отриманий після спеціальної лікувальної фізкультури, масажу та інших видів лікування. Але що ж стосується здорових дітей? Чи можна і чи потрібно здоровій дитині носити ортопедичне взуття?

Обираємо горщик для малюка

Поява горщика в житті малюка – важливий момент, адже дитина переходить на новий етап, поступово прощаючись із підгузниками, вчиться розпізнавати і контролювати свої природні потреби. Зазвичай горщик з’являється в домі тоді, коли малюк вже почав впевнено сидіти, нехай він ще не вміє сповістити про бажання сходити в туалет, але знайомство з горщиком потроху відбувається.

Обираємо перший посуд для малюка

Перший посуд - це вже дуже серйозно! =) Малюк підріс, він куштує свої перші "дорослі" страви. І справді, незважаючи на те, що деякі матері не надають цьому значення, вважаючи, що не варто заморочуватись над такими дрібницями, як тарілки і виделки, від того, з якого посуду дитина буде їсти свої перші страви, в значній мірі залежить її відношення до їжі в майбутньому.

Чи потрібна дитині подушка?

Дане питання відноситься до числа тих неоднозначних, чіткої відповіді («так» або «ні») на які знайти практично неможливо. Навіть рекомендації лікарів тут не завжди збігаються. Проте, ми спробували проаналізувати загальні аргументи стосовно даної теми і зробити власні висновки.

Оптимальна температура в будинку для маленької дитини

З появою дитини в сім'ї у молодих батьків виникає безліч питань, і не тільки з приводу догляду за малюком, але і відносно того, як створити оптимальний мікроклімат в дитячій кімнаті: якою має бути вологість, температура повітря, щоб дитина не хворіла, і їй було комфортно. Про вологість повітря ми вже говорили в попередніх статтях, сьогодні ж мова піде про оптимальну температуру повітря в дитячій кімнаті. Якою вона має бути?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас