Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Розвиваючі ігри та заняття для дітей з пластиліном

Всі ми знаємо, наскільки діткам подобається грати з пластиліном. Але крім веселощів, чим він може бути ще корисний? Заняття з пластиліном дійсно можуть принести величезну користь дитині, стимулюючи її розвиток. Про те, як розвивати малюка за допомогою пластиліну і підручних засобів, ми розповімо далі.

Вибираємо дитячий прорізувач для зубів: на що звернути увагу?

Прорізування зубів – один з найбільш складних і болючих етапів розвитку малюків, і настільки ж важкий для батьків. Тому іграшки-прорізувачі стають не просто корисною, а необхідною покупкою. Сьогодні дитячі прорізувачі для зубів продаються у величезному асортименті і різноманітності: з одного боку, це добре, адже у кожного є можливість купити те, що найкращим чином підійде дитині, з іншого ж боку, в такому величезному виборі легко розгубитися. Який дитячий прорізувач краще купити і що врахувати при виборі? Про це – в нашій статті.

Перші зубки: ти знаєш, як допомогти мені, мамо?

Ну ось, мамочко, мені вже і півроку... А це значить, що скоро у нас з тобою почнеться незабутній час – мої перші зуби... Не знаю, як ти, а я впевнений, що це буде той ще квест... Але я ж знаю, ти у мене – розумниця, тому ми з ним обов'язково впораємося...

Як навчити дитину шити вручну?

Шиття вручну – не просто цікаве заняття для дітей. Воно прекрасно розвиває дрібну моторику, готує руку до вишивання і іншої копіткої роботи, тренує посидючість, знімає стрес і заспокоює. Тому навчити дитину шити вручну не просто потрібно, а необхідно – від цього вона отримає неймовірну користь, зможе далі розвивати свою творчість і просто цікаво проводити вільний час, не сідаючи за комп'ютер. Плюс, сам процес навчання подарує вам і чаду море задоволення (звичайно, якщо дитина до цього готова і сама проявляє інтерес). Як це зробити – ми підкажемо.

Денний сон: як втомити дитину, перш ніж вона виснажить вас?

Всі мами малюків кожен день чекають їх післяобіднього сну, адже в цей час можна відпочити, прийняти душ, почитати улюблену книгу або журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину. Відтак, післяобідній сон важливий не тільки для малюка, але і для мами. І щоб зробити його достатньо довгим і безперервним, важливо домогтися того, щоб до цього часу дитина втомилася і нічого більше не хотіла.

Граємо з пластиліном – зміцнюємо дитячі ручки

Грати з пластиліном весело, і більшості діток такі творчі ігри дуже подобаються. Але чи замислювалися ви колись над тим, наскільки корисним може бути пластилін для розвитку дитячих ручок, їх координації та сили? Надалі такі ігри допоможуть дитині швидше освоїти малювання і письмо.

5 причин полюбити аудіоказки

Казки для дітей не менш важливі, ніж правильні іграшки – вони розвивають уяву і вчать корисним речам. Але в наш час між тим, як забрати дитину з садка, нагодувати втомленого чоловіка після роботи, відвезти крихітку на спортивну секцію або уроки англійської, не те, що про книжки не згадаєш, а добре, якщо встигнеш наготувати на всю сім'ю і поприбирати. А ще на додачу барвисті дитячі книги стільки коштують, що не у всіх вистачає грошей регулярно купувати малюкові новий твір. Що ж робити?

Дитина в 1 місяць: слух, зір, моторика і подальший розвиток

У перший місяць ваш малюк буде активно розвиватися, і мова йде не тільки про його фізичне зростання, а й про органи чуття і моторику. Говорити він, звичайно, навчиться ще не скоро, але його мовні навички починають розвиватися з першого ж дня життя. Як говорять учені, вже у віці чотирьох місяців немовлята розуміють різницю між звуками «м» і «н».

Орієнтовний набір навичок і розвиток малюка в 1 рік

Ось, вашому малюкові вже 1 рік! І за цей час він встиг багато чого досягти – перетворився з абсолютно безпорадного немовляти на маленьку незалежну людину. Звичайно ж, як і всі батьки, ви замислюєтеся про те, чи нормально розвивається ваша дитина? Що вона має вміти в цьому віці? У нашій статті ми узагальнили інформацію про всі навички, якими володіє більшість діток до однорічного віку.

Розвиток дитини по тижнях: п´ятдесят другий тиждень

Дитина

Вітаємо! Ось і настав перший день народження вашої дитини! Ви можете повірити в те, що з моменту народження крихітки пройшов вже цілий рік? Тепер вашого малюка вже не назвеш немовлям, і за цей час він стільки досяг, що вся сім'я просто зобов'язана ним пишатися. Наступний рік буде для вас не менш захоплюючим, серед основних прийдешніх етапів розвитку – спілкування з іншими дітьми і розширення словникового запасу з величезною швидкістю.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас