Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Helen Harper Soft&Dry Pants – ідеальний вибір 2-в-1 для малюків, що підросли

Коли малюки підростають, настає час привчання їх до горщиків. Щоб цей період проходив гладко, без казусів для крихіток і їхніх батьків, європейський виробник Ontex BVBA створив спеціальну лінійку продукції Helen Harper Soft&Dry Pants.

Гра з папером – творимо з Canon Creative Park!

Існує багато думок* щодо раннього розвитку малечі, і у якому віці слід починати активно займатися з дитиною. У кожного малюка є індивідуальний ритм і здібності, тож батьки часто орієнтуються на них. Є прихильники більш інтенсивних методів навчання, які пропонують починати майже з пелюшок. Але всі погляди зводяться до одного – займатися розвитком дитини необхідно з раннього віку. Різноманітні поробки і паперові схеми, складання і вирізання фігур з паперу – цікаві і корисні заняття. Де ж брати ідеї батькам? Саме для цього компанія Canon створила проект Creative Park.

Про роль пазлів в ранньому розвитку дитини

Всі ми знаємо, що пазли корисні для розвитку дитини. У самому ранньому віці діти починають грати з найпростішими пазлами з великих простих фігур, які вставляються в отвір відповідної форми. А потім освоюють і більш складні головоломки, складаючи зображення з нерівних шматочків мозаїки.

Особливості карате

«Бойові мистецтва починаються і закінчуються ввічливістю»
(Масутацу Ояма)

У нашій країні карате сприймають як боротьбу, як бокс. Але, насправді, тут зовсім інша філософія. Більш миролюбна і гармонійна. Це поєднання спорту, мотивації і сили. Тільки протистоїть вона нападу. А не сама нападає. Це дуже важливо. У карате існує два напрямки: техніка та бій. Дитина може сама вибрати, чи займатися їй тільки в одному напрямку, чи відразу в двох.

Ігри раннього періоду розвитку малюка (частина 3)

Одним з важливих елементів розвитку є мислення і мова. Про те, в які ігри можна грати зі своїм чадом, щоб все це розвинути – читайте далі.

Ігри раннього періоду розвитку малюка (частина 2)

Продовжуємо розповідати про найбільш прості і ефективні способи розвитку.

Ігри раннього періоду розвитку малюка (частина 1)

Всім нам відомо, що провідною діяльністю дитини є гра. А розвиваюча гра – це взагалі особливий випадок, яким потрібно користуватися.

Як тренування в Соробан впливають на розвиток короткочасної і довготривалої пам’яті

Розвиток пам’яті суттєво впливає на успішність виконання повсякденної діяльності. За допомогою короткотривалої та довготривалої пам’яті ми можемо накопичувати, зберігати та відтворювати знання і отримані навички. Без структур пам'яті неможливими були б мислення, уява та орієнтування в просторі. У короткочасній пам'яті інформація дуже швидко сприймається і зберігається, миттєво відтворюється, але так само швидко забувається, в той час як довготривала пам’ять зберігає важливу і потрібну для нас інформацію довгий час.

Як сформувати грамотну мову у дитини до 10 років

Мова потрібна людині для вираження своїх почуттів, спілкування та розвитку особистості. Люди інстинктивно симпатизують хорошим ораторам й цікавим оповідачам, адже грамотна, зв'язна і впевнена мова свідчить про розум і ерудованість людини. Мову потрібно розвивати з самого дитинства – недоліки батьків можуть дорого обійтися дітям в майбутньому.

Ранній розвиток малюка: 5 порад мамі

Тема раннього розвитку завжди була і буде актуальною. Адже з кожним роком відбувається модифікація старих методик, поява нових. Ось тільки що робити батькам з цим усім – не дуже-то і зрозуміло. Проте ми підготували для вас 5 порад, які точно все розставлять на свої місця.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас