Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиток дитини

В цьому розділі ви зможете дізнаватися, як розвивається ваша дитина після народження - тиждень за тижнем, місяць за місяцем. А також отримаєте масу корисних порад щодо догляду, виховання та розвитку вашого малюка.

Контемпорарі для дітей: що, як і навіщо?

Танець контемпорарі – це поєднання балету і модерну. Для дітлахів природно багато рухатися, саме тому багато батьків віддають малечу на танці – так малюки можуть витрачати свою нестримну енергію з користю і всебічно розвиватися. Якщо і вашій дитині подобається ходити на танці або ви знаєте, що вона хотіла б ними займатися, контемп їй неодмінно сподобається.

Дача, сад, город з дитиною – користь, про яку ви не знали!

Якщо ви хочете привчити своїх дітлахів до здорового харчування, вирощування овочів і зелені на власній грядці може бути прекрасним способом зробити це! Так, не у всіх нас зараз є можливість постійно працювати на городі чи дачі (хоча багато матусь і з цим справляються), але переживати через це не варто. Ви можете організувати грядку у себе у дворі і навіть на балконі! А спільне вирощування «домашнього городу» з дитиною подарує їй неймовірно величезну користь.

Сила пластиліну, або чим ліплення таке корисне для малечі + рецепт домашнього тіста для ліплення

Стискати, катати, ліпити... малюкам так подобається грати з пластиліном! А додайте ще й допоміжні матеріали, які знайдуться в кожному будинку, і гра з пластиліном стане потужним навчальним і розвиваючим інструментом. Це цікаве і захоплююче заняття стимулює дитячу уяву, зміцнює м'язи рук і пальців, розвиває соціальні навички, а також (хто б подумав!) навчає азам самих різних наук!

Користь, яку несе ранній розвиток дитини

У приватному або державному садку, або взагалі вдома, ранній розвиток несе величезну користь кожному малюку.

Безпечне і позитивне освітнє середовище дуже важливе для загального розвитку дитини. Дітки «поглинають» так багато інформації в ранньому віці, що цей час просто не можна упускати. Відвідуючи розвиваючі заняття для дітей, ваш малюк буде вчитися нормам поведінки, вмінню вирішувати проблеми, працювати в команді, вивчати мови і отримає багато інших необхідних соціальних та когнітивних навичок. У майбутньому все це зіграє важливу роль в школі, відносинах з людьми і в роботі, взагалі, вплине на всі сфери життя дитини.

Вправо, вліво, на животик, і малюк вже поповз

«Лежимо ми якось з матусею на м'якому ліжку, я на спинці, а вона, тільки уявіть собі, на боці. Так же нечесно, вона добре мене бачить, весь час посміхається. А я лежу і все... Мамо, як ти це робиш? Навчи і мене туди-сюди перевертатися. Це ж стільки нового можна побачити!».

Як розвивати координацію рухів у дітей?

Багато батьків приділяють увагу розвитку дрібної моторики. Але є ще і велика. Це координація руху. Вона дозволяє погоджувати рухи, поєднуючи все в цільну рухову дію. Процес розвитку починається з немовляти і триває до 18 років, тобто до моменту формування скелета.

Привчаємо дитину до активного способу життя

Проблема дитячого ожиріння з кожним роком набирає все більшої актуальності в усьому світі. Торкнулася ця проблема вас чи ні, але ви, як відповідальні батьки, повинні приймати активну роль у вихованні і здоровому розвитку своїх дітей. Правильне збалансоване харчування – ключовий фактор, але без фізичної активності розвиток малюка ніколи не буде повноцінним.

Фізичне виховання дітей дошкільного віку

Кожні батьки стикаються з проблемою виховання. Не тільки на духовному рівні, а й на фізичному. Адже всі батьки хочуть, щоб їхня дитина була сильною і здоровою. А ще дотримувалася режиму харчування, дня і мала активну життєдіяльність.

5 важливих етапів розвитку дитячого малюнка

Чи цікаво вам, чому наука твердить: «Мотивуйте дітей малювати»? Чи знаєте ви про різні етапи розвитку дитячого малюнка і про їх вплив на розвиток чада? Якщо ваші відповіді на ці питання негативні, але ви хочете дізнатися більше про значення дитячих малюнків і малювання для розвитку дитини, ця стаття буде для вас, як батьків, цікавою і корисною.

Підкорюємо нові горизонти разом з Helen Harper Soft&Dry Pants

«Ах, як же за ним встигнути? – говорите ви собі, дивлячись на малюка. – Звідки в такій маленькій людині стільки енергії?!» Здається, що він дорослішає не по днях, а по годинах і стає ще активнішим. Чи буде його підгузник справлятися з такими випробуваннями? Ми впевнені, що саме нові підгузники-трусики Helen Harper Soft&Dry Pants допоможуть вашій дитині без проблем підкорювати незвідані горизонти.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас