Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Навчання

Діти дуже допитливі. Для дітей і їхніх батьків ми підготували безліч розвиваючих ігор, задачок, технік для розвитку дитячої творчості, розвитку мовлення, логічного мислення.
Легко і весело ви зможете навчити дитину читати і писати. Цікаво розповісти дітям про навколишній світ. Тепер жодне дитяче запитання вас не поставить в глухий кут.

Особливості карате

«Бойові мистецтва починаються і закінчуються ввічливістю»
(Масутацу Ояма)

У нашій країні карате сприймають як боротьбу, як бокс. Але, насправді, тут зовсім інша філософія. Більш миролюбна і гармонійна. Це поєднання спорту, мотивації і сили. Тільки протистоїть вона нападу. А не сама нападає. Це дуже важливо. У карате існує два напрямки: техніка та бій. Дитина може сама вибрати, чи займатися їй тільки в одному напрямку, чи відразу в двох.

ТОП-5 порад про важливість споживання води для вдалого старту нового навчального року

Асоціація виробників мінеральних та питних вод України вітає всіх школярів та їхніх батьків зі стартом нового навчального року! Початок осені – це період входження дітей до режиму, повернення до ранніх підйомів, виконання домашніх завдань і шкільних активних буднів. Експерти Асоціації розробили рекомендації щодо вдалого шкільного старту та легкого переходу з літнього режиму на розмірений осінній графік.

Що подарувати дитині на 1 вересня

До початку навчального року залишилося всього нічого – всього пара днів. І напевно у вас вже все готово до школи: форма, ранець, канцтовари... А як на рахунок подарунка своєму школяреві? Чому б не привітати дитину (особливо, якщо вона йде до першого класу) з такою значущою подією? Привід дійсно вартий! Що ж можна вибрати?

Дитяча казка: Сон, що заблукав

У незвичайній Країні Снів живуть сни. Вони бувають різними - великими, маленькими, сумними, веселими, добрими, сердитими. Щовечора сни залишають свою країну й летять до людей, які лягають спати. Там сни непомітно змахують крилами, і люди засинають до ранку. Вранці люди прокидаються бадьорими, а сни повертаються в свою незвичайну країну. Так триває день у день.

Як витримати перші дні садка або школи

Навіть попри те, що ваш новоспечений дошкільник або школяр буде проводити поза домом всього декілька годин, для нього це може бути досить складно. Як допомогти малюкові впоратися і не боятися?

Що робити, якщо дитина не хоче йти в 1-й клас?

Більшість дітей 6-ти річного віку горять бажанням піти в 1-й клас, самі вибирають ранець, шкільне приладдя. Та є невеликий відсоток тих, хто має зовсім інший настрій, і наполегливо або ненав'язливо оповіщає батьків про своє рішення. Що ж робити в цьому випадку, жорстко і беззастережно наказати викинути з голови такі думки чи розібратися в ситуації, а після цього переконати своє чадо в тому, що школа його прийме з радістю і боятися її не варто?

Дитяча казка: Черепаха та равлик

Якось раз посперечалися дві жаби – хто з них найшвидша. Але просто так змагатися одна з одною жабам було нецікаво. Кожна з них хотіла прославитися. Тому жаби оголосили, що біля болота пройде чемпіонат зі стрибків на швидкість. Кожна була впевнена, що переможе саме вона, та хотіла похвалитися перед усіма.

Дитяча казка: Медузи в ставку

З самого ранку мешканці ставка обговорювали неймовірну новину: у них в ставку біля очеретів з'явилася медуза! Першими її помітили рибки, але підпливати близько не наважувалися, боячись, що вона їх вжалить.

Як тренування в Соробан впливають на розвиток короткочасної і довготривалої пам’яті

Розвиток пам’яті суттєво впливає на успішність виконання повсякденної діяльності. За допомогою короткотривалої та довготривалої пам’яті ми можемо накопичувати, зберігати та відтворювати знання і отримані навички. Без структур пам'яті неможливими були б мислення, уява та орієнтування в просторі. У короткочасній пам'яті інформація дуже швидко сприймається і зберігається, миттєво відтворюється, але так само швидко забувається, в той час як довготривала пам’ять зберігає важливу і потрібну для нас інформацію довгий час.

Як сформувати грамотну мову у дитини до 10 років

Мова потрібна людині для вираження своїх почуттів, спілкування та розвитку особистості. Люди інстинктивно симпатизують хорошим ораторам й цікавим оповідачам, адже грамотна, зв'язна і впевнена мова свідчить про розум і ерудованість людини. Мову потрібно розвивати з самого дитинства – недоліки батьків можуть дорого обійтися дітям в майбутньому.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас