Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Навчання

Діти дуже допитливі. Для дітей і їхніх батьків ми підготували безліч розвиваючих ігор, задачок, технік для розвитку дитячої творчості, розвитку мовлення, логічного мислення.
Легко і весело ви зможете навчити дитину читати і писати. Цікаво розповісти дітям про навколишній світ. Тепер жодне дитяче запитання вас не поставить в глухий кут.

Дитяча казка: Рибка-мандрівниця

Жила в морі рибка на ім’я Фішка. Вона була ще маленькою, тому ніколи сама не відпливала далеко від свого будинку. Зате кожного дня вона разом з іншими рибками-малюками слухала розповіді дорослих риб про те, як багато дивного є в морі. Фішка мріяла скоріше вирости, щоб вирушити в подорож.

Як навчити дитину їздити на велосипеді: корисні поради та навчальні ігри (частина 2)

Як тільки дитина навчиться котитися на велосипеді з ніжками, відірваними від землі, повертати, рулити і дивитися при цьому вперед, можна починати вчитися кататися з педалями. Сидушку поки не піднімайте, нехай у малюка буде можливість ставати обома ніжками на землю.

Як навчити дитину писати

Діткам дуже подобається навчатися новим навичкам, і письмо може стати однією з них. Для батьків же, як навчити дитину писати – одне з найскладніших питань. Як правило, перші спроби діточок щось написати трапляються в дошкільному віці - це той час, коли вони активно розширюють свій словник і починають розуміти значення букв, цифр та інших символів. Також вони бачать, як оточуючі постійно щось пишуть, і хочуть наслідувати дорослим. В цей час ви можете помітити, як малюк починає малювати зигзаги або імітувати почерк.

Як навчити дитину їздити на велосипеді: корисні поради та навчальні ігри (частина 1)

Уміння кататися на велосипеді – навик, який ніколи не забудеться і не загубиться. Крім того, їзда на велосипеді – неймовірно корисне заняття для дітей. Але як перетворити малюка в велосипедиста? Це завдання нелегко дається багатьом батькам. Даний метод, описаний нижче, допоможе навчити кататися на велосипеді буквально за один день!

Дитяча казка: Сонечко та Хмаринка

З ранку на вулиці було сонячно. Діти та дорослі, тварини, птахи та рослини ніжилися в лагідних променях сонця. Але раптом на небі з’явилася Хмаринка та надула щічки. Від цього вона стала сірою та затулила собою сонечко.

Навчальні ігри для хлопчиків та дівчат

Всі батьки хочуть, щоб їхні діти були розумні, кмітливі, уважні. І рано чи пізно постає питання про те, які методики, ігри найкраще використовувати для розвитку улюбленого малюка. Скажемо відразу, їх існує величезна безліч, є маса літератури на цю тему. І я не хочу змагатися з експертами в цій темі. Та все ж хотілося б трохи розповісти Вам про захоплюючі для дитини вправи на розвиток мислення, пам'яті, уяви, уваги, мови і самоконтролю, які ви можете виконувати разом з дитиною в будь-який зручний час у ігровій формі.

Дитяча казка: Подарунок для принцеси

У далекому королівстві жив-був юнак на ім'я Філіп, який закохався в прекрасну принцесу. Філіпу дуже хотілося зробити принцесі подарунок, щоб порадувати її і розповісти про свої почуття до неї. Але що подарувати своїй коханій, юнак не знав. Адже у неї, принцеси, вже були найрізноманітніші прикраси і сукні. Найкращі квіти росли біля її будинку, а солодкоголосі птахи співали в її саду.

Чи варто відвідувати центр дитячого розвитку?

Сьогодні діти, йдучи до школи, вже повинні вміти писати, читати, а в деяких випадках ще й знати основи рахунку і англійської мови. Прагнучи все встигнути і виховати юного вундеркінда, багато молодих батьків вже з півтора-двох років починають активно відвідувати різноманітні секції, гуртки і дитячі центри раннього розвитку. Чи варто воно того і чи дійсно так потрібно навантажувати дитину з ранніх років? – Давайте обговоримо.

Дитяча казка: Гном Тяп-Ляп

Жив-був гном по імені Тяп-Ляп. За яку б справу він не брався, все у нього виходило так-сяк. Тільки не подумайте, що він був дурним або злим. Ні, просто гному Тяп-Ляпу було лінь вчитися, і він вважав, що неважливо старанним. Замість того, щоб навчитися чомусь новому, цікавому і корисному, він гуляв і веселився. І взагалі, Тяп-Ляп думав, що тепер все знає і вміє, а інші його недооцінюють.

Дитяча казка: Квітка, що боялася темряви

На галявині жила-була квітка, яка боялася темряви. Вдень вона була весела, посміхалася іншим квітам, комахам та людям. А як тільки наступала ніч, вона підіймала свої ручки-пелюстки до голівки та тремтіла від страху. Квітці здавалося, що кудлате чудовисько хоче схопити її своїми лапами. А на ранок вона розуміла, що то зовсім не чудовисько, а старе дерево, яке стоїть поруч. Вночі квітка бачила, як хтось з великою головою дивиться на неї, та від страху горнулася до землі. А в ранці, з першими променями сонця, квітка роздивлялася – то ж звичайний гриб!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас