Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Як привчити дітей до порядку: поради для будь-якого віку (частина 3)

Вік 9-12 років: Ще більше відповідальності

У цьому віці ви повинні покладати на дітлахів ще більше відповідальності за їхні речі, майно, вибір і вчинки. Все більше і більше, адже зараз ваша дитина вже практично доросла. Вона повинна приймати рішення, куди витратити гроші, які речі їй потрібні, а що можна віддати або викинути. Привчити своє чадо підтримувати порядок у своїх речах, кімнаті і житті в цілому ви зможете за допомогою наступних «прийомів»...

Яку користь «егоїстичне батьківство» може принести вашій родині?

Чи встигли ви вже стати батьками, чи тільки плануєте поповнення в родині, є одна річ, яка пов'язує практично всіх мам і татусів – ми щиро віримо в те, що повинні ставити потреби дитини вище своїх. Навіть подумати дико про зворотне, чи не так?

Як привчити дітей до порядку: поради для будь-якого віку (частина 2)

Вік 5-8 років: Підключайте фантазію

Дітлахи в цьому віці люблять проявляти креативність. І якщо ви кинете їм гідний виклик, вони досягнуть ще більшого успіху. Крім того, таким чином дітвора початкового шкільного віку може впоратися з набагато більшою відповідальністю. Щоб прищепити навички організованості та привчити чадо до порядку в цьому віці, спробуйте наступне...

Як привчити дітей до порядку: поради для будь-якого віку (частина 1)

Множинні дослідження довели, що поведінкові патерни дитини формуються до трирічного віку, і здатність підтримувати порядок – не виняток. Тому найкращий спосіб привчити чадо до порядку – це з двох років послідовно виховувати його в цьому напрямку, а у віці 5-8 і 9-12 років відповідно модифікувати свою стратегію, але не пускати все на самоплив.

Знайомимо малюка з комп´ютером: онлайн ігри і навчання

Інтерактивні онлайн ігри – прекрасний спосіб розвинути як навички в роботі з комп'ютером, так і отримати перші знання в базових дисциплінах. Дитина може отримати величезну користь від «спілкування» з комп'ютером, але тільки якщо ви допоможете їй навчитися робити це правильно.

Дитина боїться стоматолога: як допомогти побороти страх?

Похід з дитиною до стоматолога може стати дійсно складним випробуванням. Адже і ми самі, дорослі, часто боїмося зубника, що вже говорити про дітлахів? Що ж ви, як батько, можете зробити, щоб допомогти дитині впоратися зі своїм страхом і подолати його? Ми пропонуємо три прості поради, які допоможуть заспокоїти малюка перед візитом до дантиста і зробити цю подію і для нього, і для вас не такою стресовою.

Дитина не хоче носити верхній одяг – як вирішити проблему?

Це здається цілком очевидним: на вулиці стало холодно – одягаємо пальто і курточки. Але всі батьки знають, що ця проста логіка не працює у дітей: малюків, школярів і навіть підлітків. Діти сприймають верхній одяг, як щось, що сковує і обмежує свободу, на кшталт гамівної сорочки. І навіть якщо вони змушені її носити, то в кращому випадку роблять це без задоволення, а в гіршому – кожні ранкові збори перетворюють на справжню боротьбу з істериками і купою витрачених нервів.

9 нескладних способів мотивувати дитину до занять спортом

У вашого чада пропало бажання займатися спортом? А можливо, такого ентузіазму у нього ніколи особливо і не було? Таке буває і з дітлахами, і з дорослими. Але користь занять спортом неможливо переоцінити, а значить, дитину потрібно якось мотивувати. Наші поради допоможуть вам в цій справі, а можливо, захоплять спортом не тільки малюка, але і вас!

Йдемо з малюком в магазин іграшок – як уникнути істерик?

Ніщо так не надихає дітвору, як поїздка до магазину іграшок. Але у батьків не завжди є можливість купити дорогу іграшку, яка припала до смаку малюкові, або купити другу іграшку для свого чада, якщо ви вибираєте подарунок. Наші поради допоможуть уникнути істерик на тему «Мама, купи!» і зробити вашу з малюком поїздку в магазин іграшок максимально приємною і комфортною для вас обох.

3 способи виростити допитливу дитину

Маленькі діти допитливі за своєю природою. Вони з величезним інтересом досліджують навколишній світ і пізнають, як і що працює. А у вас, як батьків, є чимало причин розвивати цю саму цікавість. Про те, навіщо і як це робити – далі в нашій статті.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас