Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Життєво важливі навички для малюка (частина 1)

Незважаючи на те, що маленькі діти неймовірно легко і швидко навчаються буквально всьому, існують базові, життєво необхідні навички, які має опанувати кожен малюк. У цій статті ми розповімо про них, а також про те, як ви можете навчити ним свого малюка.

Вчимо малюка прибирати за собою іграшки

Малюки володіють неймовірною здатністю наводити немислимий безлад. Як ураган, вони вивертають весь вміст поличок і шухлядок з іграшками на підлогу, здавалося б, в одну мить. І як би нас, дорослих, це не дратувало, малюкам схоже подобається цей хаос: усе близенько, під рукою, будь-яку іграшку можна просто взяти і грати – дуже зручно і комфортно.

Перший день дитини в школі: як можуть допомогти батьки?

Перший день в дитини школі – серйозна і важлива подія, як для вас, так і для малюка. Ви напевно будете хвилюватися, але переживати через настільки хвилюючі зміни може і сам майбутній школяр. Допомогти йому підготуватися до першого дня в школі і впоратися з початком нового етапу в своєму житті ви зможете, скориставшись нашими порадами.

Найкращі активні заняття для дітей з СДУГ

Чи знали ви, що понад 10% сучасних дітей страждають від синдрому дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ)? Зараз є чимало способів боротьби з цим станом – терапевтичних та медикаментозних, але фізична активність також повинна стати невід'ємною частиною повсякденного графіка гіперактивної дитини. Адже вже не раз доведено, що активне проведення часу допомагає дітлахам концентруватися, бути уважнішими, підвищує самооцінку, покращує настрій і сприяє боротьбі з депресією.

Батьківство в цифрову епоху: як збалансувати час спілкування дитини з гаджетами?

Як батьки, ви напевно знаєте, що гаджети можуть стати причиною нескінченних суперечок з дитиною. Але вони ж можуть бути і дуже корисними, тому відмовлятися від них ні в якому разі не варто. Потрібно лише знайти правильний баланс, і тоді від сучасних цифрових технологій ваше чадо буде отримувати максимум користі!

Виховання сина: 5 правил сучасного батька

А ви вслухалися в слова популярної пісні групи «Время и Стекло – Ты меня не троль»? Якщо ні, тоді саме час звернути увагу на ці рядки: «В наше время парни стали слабенькими, на мужчин пародиями!». І правда, це актуальна на сьогоднішній день ситуація, в якій ми вирішили розібратися.

Сімейний туризм, арт-терапія та інші способи виховати творчу особистість

Кожна мама знає, що її дитина неймовірна. Але ідеалу не існує, тому батьки завжди переймаються якістю освіти та шукають новітні підходи до розвитку творчої особистості. Дізнавшись, що одним із них є подорожі, ми запитали в експертів порталу Doba.ua, чи справді мандрівка може пробудити в малечі креативність та дослідили, які ще способи можна використати.

Як допомогти дитині стати успішною: 7 принципів розвитку потенціалу

Кожні батьки бачать свою дитину досягаючою висот в тій чи іншій сфері. Але іноді таланти дитини не збігаються з нашими бажаннями або уявленнями про те, ким ми бачимо її в майбутньому. Тому завдання дорослих – зрозуміти, де дитина розвиває свої таланти, де у неї є можливість домогтися успіху, і направити її саме туди. Адже фінансист і лінгвіст відрізняються не рівнем інтелекту, різниця тільки в його виді.

Підвищуємо самооцінку дитини, або як виростити людину, впевнену у своїх силах

Батькам легко помітити, коли дитина відчуває себе добре в цьому світі і суспільстві, а коли – ні. Це відчуття – почуватися добре зсередини – називається упевненістю в собі. Люди, яким її не вистачає, часто страждають і перебувають в постійному стресі. Ви ж не хочете цього своїй дитині? Значить, давайте ростити людину, впевнену в собі, але в здоровій мірі! Якраз про це – в нашій статті.

Новонароджені і домашні тварини: що варто знати батькам

Багатьом сім'ям подобається заводити домашніх тварин. Та от коли в родині з'являється немовля, молоді батьки волею-неволею замислюються про те, наскільки це безпечно. У цій статті ми розповімо про те, яких тварин краще тримати в будинку з новонародженим, як познайомити вихованця з крихіткою і як ви можете допомогти їм зблизитися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас