Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Їжа: корисно та смачно

Правильне харчування дуже важливе для розвитку дитини. Ми не тільки допоможемо вам корисно і дуже смачно годувати свою дитину, але і вам обіцяємо багато цікавого і корисного. Поради зі здорового харчування, плюси і мінуси дієт, з годування дитини і введення прикорму, приготуванню їжі з дитиною - все це ви знайдете розділі "Їжа: корисно та смачно"

Вегетаріанство в підлітковому віці

Все більше підлітків вирішують не їсти м´яса, птицю і рибу - вони стають вегетаріанцями. Підлітки вегетаріанці часто стикаються з досить сильним пресингом - осудом з боку батьків, що турбуються про їхнє здоров´я, і їх внутрішніми сумнівами щодо того, чи варто продовжувати йти обраним шляхом.

Великий піст: смачні рецепти пісних страв (частина перша)

Великий піст - найбільш строгий і значний з усіх постів. Під час посту не можна їсти м´ясо, рибу, яйця, молоко, палити і пити алкогольні напої; є більше ніж один раз на день. Дозволяється тільки рослинна їжа (фрукти, овочі, сухофрукти), соління (квашена капуста, солоні і мариновані огірки), сухарі, сушки, чай, гриби, горіхи, хліб чорний і сірий, киселі, каші на воді. Саме до цього посту ми пропонуватимемо вам рецепти смачних та простих у приготуванні пісних страв.

Різноманітне харчування - що це?

Різноманітне харчування стало невід’ємним атрибутом не тільки поняття здорового способу життя, а й достатку в родині. Навіть вираз «сидіти на хлібі і воді» несе в собі негативний відтінок, і різноманітне харчування стає чи не єдиною метою молодих батьків.

Готуємо для дітей і разом з дітьми

Раніше проблема «сміттєвої їжі» була відсутня. Фанта сприймалася як дар богів, а корисній каші і супам протиставлялися бутерброди та сумнівні пиріжки в кіосках. Часи змінилися, і нам треба навчитися контролювати дітей, щоб вони харчувалися не тільки фаст-фудом.

Дитяче харчування - дотримуємося правил

Перш за все, під час приготування дитячого харчування потрібно дотримуватися необхідної консистенції. Так, для дітей до семи місяців готують виключно напіврідкі пюре. З віку восьми місяців консистенція їжі повинна бути густішою, крім пюре можна давати трошки твердих продуктів.

Весняний авітаміноз: готуємо, зберігаючи вітаміни

З приходом весни активізується авітаміноз, і справа тут не тільки в тому, що в нашому раціоні недостатньо свіжих овочей та фруктів.

Прокидається від «сплячки» наш організм, і це призводить до великих витрат поживних речовин, а сам процес їх витрачання відбувається значно інтенсивніше, ніж у зимові місяці. Це не найкращий час для дієти, але ж ви хочете виглядати добре!

Ми хочемо вас познайомити з декількома правилами, якими бажано керуватися підчас готування їжі та зберігання страв.

Готуємо з дитиною чи страви готують діти (частина шоста, заключна)

Улюблені блюда готують діти або готуємо з дитям дуже смачний десерт

Ось це вже буде не лише із задоволенням приготовано, але і із захватом з´їдено. А варіантів солодких страв, доступних для приготування разом з дитиною, існує просто велика кількість. Ось хоч би яблука в слойці.

Готуємо з дитиною чи страви готують діти (частина п´ята)

Кулінарна географія страв, що готують діти

Із спільної кулінарної творчості можна створити чудовий привід для знайомства з географією. Для цього досить інколи готувати яку-небудь національну страву. Спершу треба відшукати на карті країну, почитати про те, який там клімат, що за люди в ній живуть, про їх звичаї культурі, традиціях. А потім приготуйте вечерю в традиціях цієї країни. Ось, наприклад, кесадільї – мексиканська перепічка.

Готуємо з дитиною чи страви готують діти (частина четверта)

Готуємо з дитиною веселі закуски

Для дітей важливий не лише смак запропонованої страви, але й те, як вона виглядає. І багатьом стравам, що приїлися можна знов повернути привабливість, всього на всього помінявши її вигляд. Ось, наприклад, веселі жовтенькі сирні курчата.

Страви готують діти: незвичайний суп (частина третя)

Частіше за все дитина, не відмовляючись від смачненького, категорично не бажає їсти суп. Вихід напрошується сам собою – треба приготувати суп разом. І обов’язково придумати незвичайну назву.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас