Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Грудне вигодовування

Усе про грудне вигодовування ви дізнаєтеся на нашому сайті: відлучення від грудей, нестача грудного молока, зціджування та зберігання грудного молока, алергія в немовляти та інше.
Багато матеріалів, поради спеціалістів дадуть вичерпні відповіді на усі ваші  запитання.

Грудне вигодовування після року

Сучасна молода мама стикається з великою кількістю інформації, яка може і допомогти, і зашкодити. Що стосується питань виховання та догляду за новонародженими, то тут всі - великі гуру, починаючи від батьків і лікарів, і закінчуючи часом навіть сторонніми людьми. Так, під соціальним тиском, недосвідчена мама починає замислюватися: а чи правильно вона все робить?

Маммопластика і грудне вигодовування

Маммопластика, тобто збільшення грудей - пластична операція на молочній залозі, яка полягає в зміні її форми. Ця операція дає можливість жінці відчути себе більш впевненою і красивою. Але до операції кожна пацієнтка задається питанням: коли краще провести операцію - до або після вагітності і годування грудьми?

Як довго годувати грудьми?

Існує багато різних думок про те, як довго потрібно годувати дитину. Одні вважають, що чим довше - тим краще, інші матусі хочуть швидше відлучити дитину від грудей для збереження їхньої форми або для швидкого виходу на роботу. А багато жінок годують свою дитину лише до трьох місяців і зовсім не тому що не хочуть довше, а тому що просто не вміють годувати правильно. Отже, як же довго варто годувати малюка материнським молоком?

Місячні під час грудного вигодовування. Норма чи проблема?

Жіночий організм після такої напруженої роботи, як виношування немовляти і потім пологи, потребує перепочинку та відновлення сил. Крім того, жінка повинна адаптуватися до тих змін, які відбулися в її організмі в цьому періоді. Перш за все, відбувається процес відновлення гормонального фону, від якого і залежить процес дозрівання і подальшого виходу яйцеклітини з яєчника.

Введення прикорму дітей на першому році життя

Як відомо, діти ростуть дуже швидко. Не встигаєш лиш надивитись на це маленьке чудо, яке з'явилось в твоєму житті, а вже час задумуватись як починати ставити його на ноги і готувати до дорослого життя. Одним з таких етапів є період введення прикорму. Цим самим батьки готують дитину до дорослості та дорослої їжі.

Як правильно носити грудничка

Від того, як ви носите малюка, залежить розвиток м'язового апарату і зростання скелета новонародженого. Неправильне положення новонародженого на руках дорослої людини може привести до таких неприємних наслідків, як: сколіоз, ненормальні вигини хребта, зниження м'язового тонусу, відставання моторного розвитку дитини і навіть вроджений вивих кульшових суглобів.

Міфи і факти про штучне вигодовування

Міф:

Між дітьми, що харчуються грудним молоком, і їхніми мамами зв´язок міцніший, ніж при штучному вигодовуванні. Насправді ж між дітьми і батьками існує нерозривний зв´язок незалежно від способу годування.

Потрібна пустушка чи ні?

Для багатьох мам відповідь на це питання однозначна: потрібна. І вони пхають малюкові пустушку завжди, коли матері це зручно, не замислюючись про те, що пустушка може нашкодити.

Загальні рекомендації щодо зберігання грудного молока

Зберігання зцідженого молока: корисні поради

Зручність - одна з багатьох переваг грудного вигодовування: у більшості випадків, молоко прямо надходить від «виробника» до «споживача», і немає необхідності хвилюватися прo збір, зберігання, приготування і свіжість «продукту».

Основи грудного вигодовування новонародженої дитини

Це міф, що штучне вигодовування і грудне вигодовування є однаково хорошими. Молоко матері є кращим засобом для правильного росту дитини. У молоці матері містяться певні живильні речовини, які допомагають дитині боротися з хворобами, а також сприяють розвитку мозку. У порівнянні з дітьми, вигодуваними грудьми, діти, які отримують штучне харчування, є більш схильними до різних захворювань.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас