Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Йога для вагітних: що потрібно знати новачкам?

Йога – це тренування, спрямоване на баланс між тілом, духом і диханням. Вона включає в себе фізичні вправи, вправи на дихання, релаксацію і медитацію. Є кілька видів йоги для різного рівня підготовки. Безпечна вона і під час вагітності (правда, з деякими обмеженнями) і допоможе залишатися у формі, тренувати силу і гнучкість м'язів.

Візит до пологового будинку під час вагітності

Відвідування місця, де ви збираєтеся народжувати, напевно позбавить вас деяких тривог перед пологами і допоможе заспокоїтися. Тому візит в обраний вами пологовий будинок – безперечно те, що варто зробити під час вагітності. Навіщо це робити і на що звернути увагу? – Про це далі!

Стильна вагітність: поради модних «вагітних» блогерів

Вагітність – це прекрасний період у житті кожної жінки, коли ти відчуваєш биття ще одного сердечка під своїм. Не дарма чоловіки вважають жінок в положенні найпривабливішими. І навіть якщо вам здається, що набравши додаткову вагу, ваша фігура вже не така приваблива, це не привід носити непоказний одяг і ховати себе в мішок. Вагітність може бути прекрасною, і знамениті фешн-блогери, які опинилися в цьому делікатному положенні – живе свідчення того!

Безсоння під час вагітності: як швидше заснути?

Для багатьох вагітних жінок дуже знайомою є ситуація, коли, незважаючи на відчуття повної спустошеності і шаленої втоми, коли ноги просто не тримають, а з рук усе валиться, - вирішуєш відпочити, а сон просто не іде. Заважає все, кожна поза є незручною і заснути ніяк не вдається. Також, вагітним добре виспатись заважають часті походи в туалет вночі, позиви в сечовому міхурі просто дратують своєю частотою. Як же бути? Адже сон – це єдиний природній спосіб відновити сили. Ми дамо вам кілька корисних порад, які допоможуть впоратись із безсонням під час вагітності.

Що взяти з собою до пологового будинку: для мами, дитини, партнера по пологах

Вибирати, що взяти з собою до пологового будинку і пакувати сумку – один з найчудовіших клопотів на пізніх термінах вагітності. Ця сумка повинна бути зібрана вже до 35 тижня вагітності і лежати в машині, якщо у вас вона є, або в передпокої, щоб завжди бути під рукою.

Сукні для майбутньої мами: на що звернути увагу при виборі?

Під час вагітності здається, що животик росте не по днях, а по годинах, і виростає буквально за ніч. Звичайно ж, вже незабаром ваші звичайні речі перестануть вам підходити, що означає – прийшов час витратитися на одяг для вагітності! І якщо ви хочете виглядати стильно і жіночно в своєму новому положенні, симпатичні платтячка просто зобов'язані з'явитися у вашому гардеробі.

Подушки для вагітних: що вибрати з величезного розмаїття?

У міру протікання вагітності ваш животик, звичайно ж, ставатиме все більшим, через що ви матимете справу з новими і самими різними складнощами. Одна з головних – комфортний сон, а вірніше його відсутність. І подушка для вагітних рано чи пізно стане необхідністю, а не розкішшю.

Вагітність без варикозу!

Турбота про дитину починається ще задовго до її появи на світ. За статистикою, близько третини вагітних в перший раз жінок страждає від варикозу, а вже під час другої вагітності цей відсоток збільшується в 2 рази – до 60%. Причин тому безліч, та головне розуміти, що варикоз – це не просто естетична проблема. Поява судинної сітки, зірочок і вузлів біля вен говорить про проблеми серцево-судинної системи.

Після кесаревого розтину: маленькі підказки, які полегшать ваш стан

Після появи дитяти на світ, кожна мама почувається водночас щасливою та знесиленою. А ще – трохи збентеженою, адже не залежно від того, народжувала вона природнім шляхом, чи з допомогою кесаревого розтину - з’являється купа запитань, і, звісно, присутні деякі недомагання. Коли ж жінка пережила кесарів розтин, цих запитань з’являється навіть більше, адже прості дії, такі як, наприклад, перевертання на бік, кашель та сміх, чи глибокий вдих, які раніше ви виконували навіть не задумуючись над процесом, зараз можуть викликати дискомфорт та навіть больові відчуття. Тож як полегшити свій стан?

Вагітність і спека: як собі допомогти?

Вагітність, безумовно, прекрасний період в житті жінки, який важко порівняти з будь-якою іншою подією чи станом. Та ніхто не буде заперечувати, що, окрім моря ніжності і відчуття абсолютного щастя, жінка, яка носить під серцем нове життя, переживає і ряд труднощів. Фізичні недомагання – звичні супутники вагітної, адже в організмі жінки відбувається ряд змін, з’являються нові навантаження. І якщо говорити про те, в яку пору року, все ж, «зручніше» виношувати дитину – однозначної відповіді, мабуть, не знайти.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас